Acasă Stirile zilei MECTS a aprobat 45 de manuale de RELIGIE, 18 apartinand cultului crestin...

MECTS a aprobat 45 de manuale de RELIGIE, 18 apartinand cultului crestin ortodox

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a aprobat 45 de manuale de religie, doar 18 apartinand cultului crestin ortodox, arata Patriarhia Romana.

Asociatia Secular-Umanista din Romania a scris ca aceste carti ar fi un „instrument al indoctrinarii religioase”.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a postat, luni, pe site-ul propriu un material cu titlul „Manualele scolare, instrument al indoctrinarii religioase”.

Patriarhia Romana arata, marti, intr-un comunicat de presa, ca ASUR isi aroga in mod discutabil calitatea de reprezentant al societatii civile si deformeaza constant realitatea, promovand intoleranta fata de religie prin reluarea obsesiva la inceputul fiecarui an scolar a atacurilor la adresa manualelor de religie.

„In acest sens, este de remarcat faptul ca din catalogul celor 45 de manuale de religie, aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ASUR se refera constant numai la cele 18 manuale care apartin cultului crestin ortodox, prin scoaterea din context a unor enunturi, la care sunt asociate concluzii tendentioase. De mentionat faptul ca ASUR este preocupata an de an de manualele de religie ortodoxa, nu de filmele si productiile media care promoveaza violenta, degradarea umana si agresiunea fizica si psihica asupra copiilor”, a precizat Patriarhia Romana in comunicatul citat.

Patriarhia se arata surprinsa de faptul ca ASUR are totdeauna ca „tinta manualele ortodoxe, ca si cand aceasta nu ar avea la baza aceeasi Biblie pe care o folosesc si confesiunile crestine occidentale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos