Acasă Stirile zilei McDonald’s: LANSEAZA “meniul olimpic”

McDonald’s: LANSEAZA “meniul olimpic”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

McDonald ’s, sponsorul principal al Jocurilor Olimpice de anul acesta, a pregatit un meniu special care include produse ce pot fi consumate in Parcul Olimpic de la Londra pe toata durata Olimpiadei, scrie Daily Mail.

“Meniul Olimpic” creat de McDonald’s include produse clasice, precum Big Mac sau Happy Meal, dar si produse noi, ceva mai sanatoase. Printre noutati se numara Chicken Legend (un sandwich cu pui si sos iute de rosii), Sweet Chili Chicken Wrap (o tortilla cu pui si sos iute) sau Wispa Gold McFlurry (o inghetata cu ciocolata Cadbury), dar si croissante, fructe, lapte organic sau morcovi.

Lantul de fast-food a stabilit sa nu serveasca portii mari de cartofi prajiti, ci doar mici sau medii. De altfel, McDonald’s a obtinut dreptul de a fi singurul retailer care va vinde cartofi prajiti pe perioada competitiei. Pretentia sponsorului principal al Olimpiadei i-a nemultumit pe toti ceilalti furnizori de mancare din parcul olimpic, 800 la numar.

Se estimeaza ca, la Jocurile Olimpice care incep pe 27 iulie si se incheie pe 12 august, una din zece mese va fi consumata la McDonald’s. Compania estimeaza venituri de 3,7 milioane de euro in acest interval.

Totodata, McDonald’s construieste la Londra cel mai mare restaurant al lantului de pe glob. Restaurantul imens va ocupa o suprafata de 279 de metri patrati si va avea 20 de puncte de comanda si 1500 de locuri. El va fi demontat dupa ceremonia de incheiere a Jocurilor Olimpice, iar 75% din materialele cladirii vor putea fi reciclate si refolosite.

La cel mai mare McDonald’s din lume vor fi repartizati cei mai buni 500 de angajati dintre cei 85.000 din Anglia. Vor lucra cate 200 de persoane pe tura.

Restaurantul isi va deschide portile pe 28 iulie, a doua zi dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012, si se va inchide pe 8 septembrie.