Conducerea Centrului Interfaith pentru Responsabilitatea Corporatista (ICGR) cere mai multor companii, printre care si restaurantului Mc Donald’s sa nu mai cumpere carne crescuta cu antibiotice.

Potrivit mediafax.ro, oamenii de stiinta si expertii in domeniul sanatatii publice au avertizat de mai multi ani ca utilizarea regulata a antibioticelor pentru a promova cresterea si prevenirea bolilor la animalele de ferma sanatoase contribuie la dezvoltarea si raspandirea unor supravietuitori rezistenti la acestea si pot infecta oamenii. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat, la inceputul acestui an, ca producatorii de carne sa puna capat acestor practici.

Lantul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut in 2016 la achizitionarea carnii de pui crescuta fara antibiotice. Cea mai recenta rezolutie a actionarilor, sponsorizata de Congregatia Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicita companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) sa adopte o politica de aprovizionare similara si pentru carnea de vita si carnea de porc. Adoptarea acestei politici ar muta compania McDonald’s mai aproape de rivalii sai Chipotle Mexican Grill Inc (CMG.N) si Panera Bread Co, care servesc carne de porc, pui si vita care provine de la animale crescute fara antibiotice.

„Surorile Benedictine doresc ca lantul de restaurant Dennys (DENN.O) sa faca un angajament de pornire pentru reducerea de astfel de medicamente in aprovizionarea cu pui”, a declarat Nadira Narine, director senior la ICGR.

McDonald’s si Denny’s nu au raspuns imediat la cereri.

Membrii ICGR preseaza Sanderson Farms (SAFM.O) sa iti schimbe pozitia fata de aceste antibiotic. Sanderson este singurul mare producator de pui din SUA care nu s-a angajat sa reduca consumul de antibiotic.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.