Acasă Politic Mazăre: Sunt foarte relaxat în privinţa candidaturii pentru un nou mandat

Mazăre: Sunt foarte relaxat în privinţa candidaturii pentru un nou mandat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, la Pro TV, că este „foarte relaxat” în privinţa candidaturii pentru un nou mandat, că nu mai este „disperat după funcţie” după 12 ani de administraţie, el arătând totodată că, după scorul în sondaje, nu ar fi prea mult să fie edil şi în următorii ani.

azăre a explicat, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, motivele pentru care a intrat în politică.

Am intrat în politică pentru că am fost ziarist. E ca la un meci de fotbal, e uşor să comentezi când stai în tribună, că ala a făcut aşa, ce-aş fi făcut eu în locul lui. Văzând că ziarist, doar criticând, nu pot să mişc lucrurile, am decis să intru în politică. Am intrat ca deputat, nici de acolo nu puteam să mişc lucrurile şi am spus: domn’e, eu cred că, dacă aş fi primar, aş putea să mişc şi să fac într-adevăr ceea ce cred. Şi aşa am ajuns primar. Dar nu vreau să îmbătrânesc ca Iliescu din politică”, a spus Mazăre.

Radu Mazăre a precizat că va candida din nou pentru funcţia de primar al Constanţei , pe care o deţine începând din 2000. Întrebat dacă nu este prea mult, Mazăre a răspuns: „Dacă în toate sondajele am 60-70-70 şi ceva la sută, înseamnă că nu e mult. Cu toate că sunt foarte relaxat în privinţa candidaturii, am şi spus-o, vorbind cu constănţenii: dacă vreţi să mă mai alegeţi, bine, dacă nu, iarăşi bine, deci nu mai sunt disperat după funcţie după 12 ani de administraţie”.

Chiar cred că am făcut multe lucruri. Probabil că asta generează şi scorul ăsta, că nu generează dansurile, fetele, cluburile un scor de 60-70 la sută în alegeri, ci treburile făcute„, a adăugat el.

Întrebat despre această componentă a personalităţii sale publice, legată de aspectele pe care le-a menţionat, Mazăre a răspuns: „Spuneţi-i naturaleţe. Sunt un tip normal şi spun ceea ce cred şi mă comport exact cum simt şi nu vreau să fiu făţarnic”.

Referitor la averea sa, Radu Mazăre a admis că are peste un milion de euro incluzând proprietăţi şi acţiuni. El a menţionat că face afaceri din 1990, prima fiind un ziar.

Radu Mazăre a mai spus că nu are casă în Brazilia, deşi este verificat de ANI în acest sens, dar a precizat că îşi cumpără două hectare de teren în Madagascar.

N-am (casă în Brazilia – n.r.). Că vă spuneam, uite, am spus că îmi cumpăr pământ în Madagascar, asta am declarat-o public şi chiar mă duc să finalizez actele. Mi-am concesionat acolo, pe malul mării, cam două hectare de teren„, a menţionat Mazăre.

Răspunzând unei întrebări, Mazăre a spus că nu-şi doreşte să fie lider politic la nivel naţional pentru că ar însemna să-şi sacrifice „tot timpul şi toată viaţa”.

Le-am zis şi lui Ponta şi lui Antonescu: nu vă speriaţi de mine, că nu vreau funcţii, nu vreau prim-ministru, nu vreau preşedinte„, a continuat el.

Chestionat dacă s-a gândit vreodată să candideze la primăria Bucureşti, el a răspuns negativ. „Eu sunt născut în Bucureşti, dar nu-mi mai place Bucureştiul; nu-mi mai place, îmi place mult mai mult sentimentul de libertate pe care mi-l dă marea”, a explicat primarul Constanţei.

Întrebat cine va fi viitorul preşedinte al României, Radu Mazăre a spus că nu ştie. „Eu sper să fie Antonescu, dar, oricine va fi, e mai bun decât Băsescu. Băsescu e distructiv”, a susţinut el.