Acasă Stirile zilei Justitia Mazare din nou la DNA. Un nou dosar pentru edilul din Constanta

Mazare din nou la DNA. Un nou dosar pentru edilul din Constanta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul Radu Mazare a fost chemat la DNA pentru a fi anuntat oficial de faptul ca au fost extinse certetarile in cazul sau pentru dosarul retrocedarilor de terenuri care vizeaza inclusiv terenul pe care este amplasat cazinoul din Mamaia.

Mazare s-a prezentat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Constanta, unde a stat aproximativ 15 minute.

La iesire, el a declarat ca este vorba despre extinderea cercetarilor in dosarul privind restituirea unor suprafete de teren intravilan din Constanta, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din statiunea Mamaia.

„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vandut si acum este al proprietarului. Si asa ne da in judecata proprietarul, ca dupa ce a dat bani pe el in 2007, in 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente si nu-l mai lasa sa construiasca. A dat un milion si ceva de euro pe jumatate din teren. Pe cealalta jumatate a mai dat unul un milion de euro. Acum sa dam si banii inapoi, ma cerceteaza si procurorii si tot asa. (…) Ma cerceteaza din 2005, nimic nou”, a spus edilul.

Radu Mazare a adaugat ca, de fapt, procurorii anticoruptie l-au chemat din cauza declaratiilor facute in urma cu doua zile, impotriva „catelelor de la DNA” care vor sa-l aduca in tara pe Nicus,or Constantinescu, desi acesta este bolnav.

„De cate ori am dat declaratii de presa despre DNA, la varf, dupa o saptamana, pac, m-au chemat! Eram sigur ca daca le fac catele pe alea, ca vor sa-l aduca pe Nicusor aicea sa-l omoare, ma cheama la DNA. Si m-au chemat dupa cateva zile. Fiecare cu ce arme are”, a mai spus primarul Constantei.

Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in anul 2008, alaturi de alte 36 de persoane – membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constanta, dar si functionari din cadrul institutiei, functionari din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai unor persoane indreptatite, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale, dar si interpusii cumparatori de terenuri – in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Conform rechizitoriului procurorilor anticoruptie, prin aceste fapte ar fi fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului, iar 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

 

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos