Acasă Stirile zilei Justitia Mazare acuzat din nou de discriminare si caracter misogin

Mazare acuzat din nou de discriminare si caracter misogin

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul din Constanta a primit o reclamatie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Edilul de pe Litoral este acuzat pentru „caracterul misogin” al campaniei „Mamaia Style”, iar mai multe ONG-uri feministe au cerut stoparea campaniei.

 

Mai multe organizatii nonguvernamentale asociate in cadrul Coalitiei pentru Egalitate de Gen au depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in care reclama recent lansata campanie de promovare a statiunii Mamaia – „Mamaia Style” – intrucat „contine imagini cu caracter misogin si incita la hartuirea femeilor”.

 

Petitia este indreptata impotriva Asociatii pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii, Consiliului Local Constanta si primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, care sustin campania, potrivit ONG-urilor.

 

„Campania «Mamaia Style» promoveaza sexismul si un tratament injust si degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesiva si obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat «Bird Wathcing», incita la hartuire sexuala si la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea barbatilor fata de femei”, se arata in sesizarea depusa la CNCD.

 

Organizatiile neguvernamentale considera ca inclusiv declaratia primarului Radu Mazare, cu ocazia lansarii campaniei reflecta caracterul sexist, incitator la hartuire sexuala si la alte comportamente agresive. „Avem mai multe, ce putem regasi in Mamaia: safari, valuri…(…) Domnisoarele trebuiesc vanate, sunt niste gazele care trebuiesc vanate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai in etate sa se uite cu binoclul dupa pasaretul de acolo sau mai tinerei sa se uite si ei dupa pasarile de pe plaja”, a afirmat Radu Mazare intr-o declaratie publica data la sfarsitul lunii mai.

 

ONG-urile din Coalitia pentru Egalitate de Gen au solicitat CNCD oprirea campaniei precum si sanctionarea Consiliului Local Constanta, a primarului Radu Mazare si a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii.

 

De asemenea, Coalitia a solicitat stoparea campaniei la Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati din Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

 

Reprezentantii departamentului au raspuns coalitiei de ONG-uri ca institutia va solicita Asociatiei Litoral-Delta Dunarii „retragerea materialelor incriminate pentru indreptarea imaginii femeilor, promovate in cadrul campaniei «Mamaia Style»”.

 

Campania Mamaia Style a fost lansata in data de 13 martie in cadrul Targului de Turism Romexpo Bucuresti. Printre elementele campaniei se regasesc si cinci layouturi – „Safari”, „Bird watching”, „Surfing”, „Snorkeling” si „Perfect slopes”, arata ONG-urile.

 

Campania „Mamaia Style” este finantata din taxa de promovare colectata de la hotelieri, proprietari de cluburi, terase, restaurante, magazine si de la proprietarii de apartamente din Mamaia. Taxa de promovare a statiunii Mamaia, obligatorie din 2013, este cuprinsa intre 100 si 4.000 de lei pe an si este utilizata in procent de 80% de catre Asociatia Litoral-Delta Dunarii si in procent de 20% de catre Consiliul Local Constanta.

 

Consiliul Local al Municipiului Constanta a aprobat folosirea gratuita a conceptului „Mamaia Style”, respectiv a celor cinci layout-uri pentru imprimarea pe tricouri, sepci si alte materiale promotionale care se vor vinde pe litoral.

 

Coalitia pentru Egalitate de Gen este formata din cinci organizatii nonguvernamentale: Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE., Societatea de Analize Feministe Ana, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – ALEG, Asociatia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja si Asociatia Front.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos