Acasă Stirile zilei Măsuri anti-criza în Grecia: Semafoare care merg doar pe culoarea roşie

Măsuri anti-criza în Grecia: Semafoare care merg doar pe culoarea roşie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La apropierea de un semafor stins, conducătorii trebuie să decidă singuri dacă pot trece, indicatorul pentru culoarea verde fiind fie nefuncţional din cauza neîntreţinerii, fie pur şi simplu în pană, după cum se întâmplă adesea. În orice caz, situaţia impune cel mai înalt grad de prudenţă.

Pietonii, cele mai frecvente victime ale drumurilor greceşti, au parte de acelaşi tratament, silueta verde ce semnalizează traversarea nemaiaprinzându-se decât rareori la trecerile ce le sunt rezervate. Chiar şi atunci, ei nu sunt respectaţi aproape niciodată de conducătorii auto. Pentru a evita o situaţie şi mai gravă, semafoarele continuă să afişeze în mod normal culoarea roşie în majoritatea cazurilor.

Din luna octombrie a anului trecut, întreţinerea semafoarelor a fost transferată de la Ministerul Transporturilor la Prefectura Atenei, măsura nefiind însoţită însă şi de deblocarea unor fonduri aferente, conform municipalităţii. ”Au avut loc reuniuni după reuniuni, însă nici o soluţie nu a fost găsită”, în condiţiile în care finanţele publice sunt aproape secate, a explicat un responsabil din cadrul administraţiei.

Grecia are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din Europa, imputabilă atât deficienţelor infrastructurilor sale, cât şi agresivităţii participanţilor la trafic.