Acasă Stirile zilei Masura fara precedent luata de Guvern! Vezi ce se intampla cu padurile

Masura fara precedent luata de Guvern! Vezi ce se intampla cu padurile

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Victor Ponta a anuntat miercuri ca intentioneaza ca Guvernul sa adopte saptamana viitoare o ordonanta de urgenta prin care sa interzica pe termen limitat exportul de orice fel de masa lemnoasa neprelucrata.

Potrivit premierului, Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ inca din sedinta de miercuri, insa reprezentantii Ministerului Justitiei nu au reusit sa gaseasca o solutie din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonantei, noteaza Agerpres.

„Am intarziat sedinta de guvern deoarece am solicitat de aseara doamnei ministru Gavrilescu si, sigur, cu Departamentul pentru Relatii Europene si cu Justitia sa adoptam o OUG prin care sa interzicem pe un termen limitat exportul de orice fel de masa lemnoasa neprelucrata. Din pacate, inteleg ca Justitia inca nu ati gasit solutia. (…) La dvs s-a blocat. Vreau sa va rog pana saptamana viitoare sa gasiti o solutie sau va gasiti toti de la Justitie ceva de lucru. Inteleg ca trebuie sa respectam toate obligatiile noastre, dar toate obligatiile pe care le avem pe plan european nu sunt impotriva intereselor Romaniei. Si dvs trebuie sa respectati interesele Romaniei. Pana saptamana viitoare, vreau sa veniti cu solutia legislativa temporara pana cand avem o solutie pe termen lung. Dar cred ca daca va puneti mintea la contributie, treceti peste ‘nu-ul’ traditional si gasiti o solutie”, a spus Ponta in sedinta Guvernului.

Premierul a multumit Senatului pentru readoptarea Codului silvic si a precizat ca in continuare Executivul isi mentine punctul de vedere exprimat pana acum.

„30% pentru o singura companie este foarte mult si cred ca nu trebuie sa renuntam la acest prag si sper doar ca toti colegii parlamentari, inclusiv cei de la PNL — cei care s-au batut si se bat pentru interesele unei companii private—, sa inteleaga ca toti trebuie sa servim interesul public national, si nu interesele unei companii private”, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a mai anuntat ca saptamana viitoare, cand Codul silvic se va afla la votul final la Camera Deputatilor, va merge impreuna cu ministrii deputati sa voteze aceasta lege.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos