Acasă World Masura dura luata de statul italian! Ce se intampla cu copiii romanilor...

Masura dura luata de statul italian! Ce se intampla cu copiii romanilor din peninsula!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Italia spune stop la gradinita copiilor nevaccinati, chiar daca parintii platesc amenda, nu mai este suficient. Adio cresa sau gradinita pentru cine nu e vaccinat, chiar daca parintii platesc amenda, dar atunci cand se doreste ca propriul copil sa fie exclus din aceasta interdictie, trebuie sa se ceara un certificat eliberat de pediatru, care sa ateste ca imunizarea il pune in pericol.

La mai putin de o luna de la intrarea in clase, o serie de circulare ale ministerului Sanatatii clarifica  punctele care nasc dubii asupra obligativitatii vaccinului. Contrar sperantelor vreunui parinte care se impotriveste, simpla plata a amenzii nu va fi suficienta pentru inscrierea copiilor la cresa sau gradinita. Pentru scolarii din clasele primare inscrierea este posibila, dar pentru a fi scutiti de probleme, au nevoie de un certificat de la pediatru sau medicul de familie.
‘Sanctionarea prin amenda stinge obligatia vaccinarii – se citeste intr-una dintre circularele ministerului Sanatatii – dar nu permite oricum frecventarea, din partea minorului, a serviciilor educative specifice copilariei, atat publice cat si private, nu numai pentru anul in curs, dar si urmatorii, cu exceptia situatiei in care parintele isi vaccineaza copilul”. Nici la intrarea in Italia a celor nevaccinati nu se va mai putea face.  De specificat ca in Italia, vaccinarea copiilor a devenit obligatorie prin lege, arata evz.