Acasă Stirile zilei Marturii cutremuratoare despre cea mai friguroasa cursa castigata de un roman! Ne-au...

Marturii cutremuratoare despre cea mai friguroasa cursa castigata de un roman! Ne-au inghetat lacrimile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tiberiu Useriu a castigat, sambata dimineata, ultramaratonul 6633 Ultra, cea mai friguroasa cursa de anduranta din lume. Maratonul arctic 6633 Ultra a inceput anul acesta pe 11 martie in Canada, dincolo de Cercul Polar si i-a provocat pe participanti să străbată cei 566 de kilometri in doar 150 de ore de la start.

Maratonul arctic 6633 Ultra a fost finalizat anul acesta si de alti doi romani, Vlad Tănase si Andrei Rosu. Ambii au au finalizat cursa pe locul trei. La maraton s-au inscris in total 12 concurenti din SUA, Marea Britanie, Scotia, Franta, Romania, Australia, Zimbabwe si Singapore.

Andrei Rosu are un renume in lumea ultramaratonistilor. In vara anului trecut, a fost primul roman care a traversat inot Canalul Manecii. Rosu a reusit performanta in cadrul competitiei Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distantei de 480 de kilometri dintre Londra si Paris in alergare, inot si pe bicicleta, sportivul in varsta de 39 de ani (pe atunci) fiind primul roman care reuseste aceasta performanta.

Dezvaluirile lui Andrei Rosu

„Am terminat ieri cu bine – toti 3!! – cea mai grea cursa pe care o putea concepe cineva de pe acesta planeta. Ne asteptam sa fie grea, dar nu o lupta pentru supravietuire. Pana cand revenim cu povestea cursei, sa va spun rapid ca refacere decurge bine pentru toti 3 (avem degetaturi la degete si pe fata, dar nu grave), ca vremea proasta (am avut intre -23 si -40 de grade in fiecare zi, cu vant de pana la 70 km/h si o umiditate careia nu ii rezista niciun material) a inchis traficul in urma noastra, iar acum suntem blocati in Inuvik si ca nu stim cand putem pleca, ca am dat fiecare minim 500% din cat puteam, ca media dormitului a fost in jur de 2 ore pe noapte, ca – in premiera – castigatorul nu este din UK (ci Tibi al nostru :)), ca eu si Vlad Tanase am inchis podiumul (locul 3) si ca, o noua premiera la aceasta competitie, eu si Vlad suntem primul tandem care termina cursa. Si inca ceva: nu ne-am recunoscut intre noi cand ne-am dat jos cagulele: barba mea a albit pe jumatate, iar chipurile noastre erau umflate ca dupa un meci de box.

Au existat zeci de momente in care am fi putut abandona, am avut ore intregi cu halucinatii, dar am strans din dinti si am plans pana ne-au inghetat lacrimile. Am trait o stare permanenta de frig, care ne-a trecut de indata ce am vazut tricolorul tarisoarei noastre dragi dincolo de linia de sosire. Va imabratisam cu drag!!!”, a scris Andrei Rosu pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos