Marturia unui tanchist rus capturat in Donbas: „Am fost pus sa aleg – o luna in Ucraina sau 3 ani de inchisoare” – Cap Limpede

Marturia unui tanchist rus capturat in Donbas: „Am fost pus sa aleg – o luna in Ucraina sau 3 ani de inchisoare”

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Prins in flagrant, in timp ce incerca sa fure o masina in orasul rusesc Rostov-pe-Don, recidivistul G. a primit o oferta greu de refuzat: o luna in calitate de tanchist in Donbas (avea pregatire militara de profil), sau 3 ani de puscarie cu regim strict. Alegerea a fost simpla.

Duminica, pe 25 ianuarie, in zona satului Sanzharovka din Donbas, armata ucraineana l-a capturat pe mecanicul (conducatorul) unui tanc, cetatean al Federatiei Ruse – G. (domiciliat in Krasnodar, Republica Adygea).

Avand deja trei condamnari anterioare, G. a fost retinut de catre politia din RostovpeDon in flagrant, in timp ce incerca sa fure o masina. In loc de inchisoare, seful politiei i-a oferit sa se inscrie voluntar pentru minim o luna in razboiul din estul Ucrainei, ca sa apere lumea rusa„. Daca accepta, MAI stergea datele si inchidea dosarul penal al lui G., scrie Tsenzor.NET, citand un raport al Centrului Operatiunii Antitero (ATO) al Ucrainei.tanchist

Pe 22 decembrie 2014, mercenarul a traversat frontiera de stat a Ucrainei si inainte de a ajunge prizonier a efectuat serviciul” militar in calitate de mecanic al unui tanc T64, intr-una din unitatile  „Armatei Populare din Lugansk„.

Potrivit lui G., intre 23-25 ianuarie, el a luat parte la lupte impotriva armatei ucrainene in zona Debaltevo si in timpul asaltului asupra pozitiiilor Fortelor Armate ale Ucrainei a fost capturat de militarii ucraineni.

Prizonierul rus a mai spus ca, in cadrul unitatii sale, aproximativ 70% sunt cetateni rusi, care, omorand ucraineni, scapa de inchisoare.

Loading...

Nu-mi pasa de Novorossia, am venit doar ca sa scap de puscarie” – a recunoscut mercenarul in timpul interogatoriului.

Sursa: PaginadeRusia.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre

Share Page

Close