Acasă Special Opinii Marian Godina il demasca pe un sef din Politie care a cerut...

Marian Godina il demasca pe un sef din Politie care a cerut sa fie date mai multe amenzi! Cum l-a pus la punct

Politistul Marian Godina reactioneaza dur dupa ce a intrat in posesia unui mesaj transmis de sefului politiei din Popesti-Leordeni subordonatilor sai prin care le cerea sa dea mai multe amenzi.

„Constata acest domn ca, de vreo doua luni, se observa o scadere a numarului de sanctiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activitatile comerciale ilicite si la Legea privind paza bunurilor. Nu stiu cum poate sa i se para cuiva anormal ca pe timp de pandemie a scazut numarul de amenzi de circulatie.

Traficul e mai redus, chiar si numarul de accidente rutiere a scazut drastic. De activitati comerciale ilicite ce sa mai spunem, cand majoritatea comerciantilor si-au suspendat activitatea? Le da domnul comisar termen pentru indreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor indeplini indicatorii le transmite ca vor intocmi un raport justificativ catre conducere”, a scris Godina pe Facebook.

Postarea integrala a lui Marian Godina:

Ma zbat de ceva timp si dau explicatii referitoare la faptul ca politistii nu au norma de amenzi. Am facut-o din convingere. Ba chiar am intrebat pe un grup de politisti din toata tara, daca pe ei sunt presiuni sa dea amenzi. Mi s-a raspuns ca nu.

Atentie, a da amenzi este una din atributiile de serviciu, deci e anormal sa nu dai deloc amenzi si sa nu faci nimic la serviciu toata ziua. Dar mi se pare grav cand exista presiuni in acest sens.

Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de catre dl comisar Cristian Tomi Dumitru, seful Politiei Orasului Popesti-Leordeni.

Constata acest domn ca, de vreo doua luni, se observa o scadere a numarului de sanctiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activitatile comerciale ilicite si la Legea privind paza bunurilor.

Nu stiu cum poate sa i se para cuiva anormal ca pe timp de pandemie a scazut numarul de amenzi de circulatie.

Traficul e mai redus, chiar si numarul de accidente rutiere a scazut drastic.

De activitati comerciale ilicite ce sa mai spunem, cand majoritatea comerciantilor si-au suspendat activitatea?

Le da domnul comisar termen pentru indreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor indeplini indicatorii le transmite ca vor intocmi un raport justificativ catre conducere.

I-am scris domnului comisar si l-am intrebat daca mesajul ii apartine, deoarece vreau sa-l fac public si sa fiu sigur ca nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rau intentionat. Mi-a raspuns ca ii apartine, mi-a scris fraze intregi si, dupa ce l-am corectat, pentru ca limba romana nu parea a-i fi chiar cea mai buna prietena, m-a sunat „pentru o mai buna intelegere si pentru a evita greselile”, dupa cum mi-a spus. I-am zis ca eu vad mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusa pe agenti si un indemn de a da cat mai multe amenzi si ca sunt unul dintre cei care si-au tot batut gura ca nu exista norma de amenzi.

Mi-a explicat ca e o interpretare gresita, ca situatia operativa de acolo impune sanctiuni si ca agentii s-au cam invatat doar sa verifice declaratia, fara sa verifice temeinic toate documentele soferilor. De asemenea, mi-a spus ca au loc multe spargeri din societati pentru ca agentii de paza nu sunt verificati si sanctionati. Mi-a mai spus ca intr-o ora vede zeci de soferi fara centura. Altii circula beti, altii fara permis. De aceea le-a cerut agentilor sa munceasca si sa verifice, nu neaparat sa dea amenzi.

Pe mine nu m-a convins. Pentru mine „o slaba activitate”= putine amenzi, iar „indreptarea indicatorilor”= trebuie sa dati mai multe amenzi.

Chiar ma intreb ce o insemna „indeplinirea indicatorilor”. O fi un numar fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum indeplinesti indicatorii aia?