Acasă Stirile zilei MARI CICLISTI DIN Turul Frantei si Turul Italiei vin in Romania, la...

MARI CICLISTI DIN Turul Frantei si Turul Italiei vin in Romania, la Turul Ciclist al Sibiului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Turul ciclist al Sibiului va aduce in 2013 rutieri celebri, ca italienii Franco Pellizotti (Androni Giocatolli) si Davide Rebellin (CCC Polsat) si danezul Michael Rasmussen (Christina Watches-Onfone), informeaza un comunicat remis Agerpres.

Turul se va desfasura intre 11 si 14 iulie si va avea cinci etape: doua etape, doua semi-etape si un prolog. Ca urmare a urcarii in acest an la categoria UCI 2.1, Turul ciclist al Sibiului 2013 mai poate admite la start doar de la echipe nationale si continentale in sus.

Franco Pellizotti, campion al Italiei in 2012, specialist in catarari, mai are in palmares, printre altele, victorii in clasamentul pe puncte al Turului Paris-Nice 2007, in Memorialul Marco Pantani 2007 si in Saptamana ciclista internationala Bartali 2005.

Michael Rasmussen a fost de doua ori cel mai bun catarator in turul Frantei, competitie unde a fost 9 etape in tricoul galben. De asemenea, el a mai bifat 5 victorii de etapa in Turul Frantei si Turul Spaniei.

Davide Rebellin detine recordul de a fi castigat in acelasi an (2004) Amstel Gold, La Fleche Wallonne si Liege-Bastogne-Liege. Rebellin a castigat o medalie de argint la Olimpiada de la Beijing 2008, dupa care a fost semnalat pozitiv la un test antidoping la inceputul anului 2009 si deposedat de medalie si rezultat, el efectuand doi ani de suspendare.

MAI MULTE DETALII PE 24S.RO

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos