Lucrarile de reabilitare a plajelor vor transforma vizibil litoralul romanesc a carui apa nu va mai fi neagra ci va lua culoarea apelor curate din statiuni de renume. Specialistii sustin ca romanii vor avea in urmatorul sezon estival spatiu suficient pe nisip, la fel ca in Miami sau Ibiza, iar Marea Neagra isi va schimba culoarea, probabil in turcoaz.

„Marea va avea alta culoare si claritate dupa terminarea lucrarilor“, a declarat pentru adevarul.ro Gheorghe Boeru, presedintele Romair Consulting, compania autohtona care a asigurat asistenta tehnica pentru managementul si supravegherea celui mai amplu proiect de protectie a litoralului romanesc.

Cu toate ca, pe perioada verii, lucrarile la reabilitarea plajelor s-au desfasurat mai mult in larg, pentru anu-i deranja pe turisti, rezultatul deja se vede. Potrivit cugetliber.ro, citat de zf.ro, firmele care executa lucrarile si-au vazut de treaba si deja primele rezultate par sa se vada. Daca in Mamaia si la Constanta nu s-a avansat prea mult, la Eforie s-a trecut deja la ultima etapa – innisiparea. In cursul saptamanii trecute, compania olandeza Van Oord, care se ocupa de sectorul de litoral din Eforie, a demarat actiunea de innisipare, astfel incat plaja a castigat deja cateva zeci de metri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.