Cei mai multi dintre noi folosesc des vara combinatia de branza cu rosii, dar putini dintre noi stiu ca unele combinatii ne pot afecta silueta.
Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum putem alege branza proaspata pentru a tine seama si de o dieta sanatoasa.
“Exista perceptii diferite despre notiunea de branza proaspata si s-ar putea ca silueta noastra sa fie pusa in pericol daca nu le clarificam.
Branza proaspata e ceea ce noi numeam inainte “branza de vaci” deci produsul rezultat din cogularea directa a laptelui. Mamele cu copii sugari inca mai fac in casa astfel de branza si stiu ce inseamna. Produsul rezultat are grasimea directa din lapte, nu e concentrat si e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g branza proaspata.
Mai nou, aceasta branza nu mai e granuloasa ci se omogenizeaza devenind cremoasa, ca o pasta. Asta nu inseamna ca e mai grasa, tot sub 5% e continutul de grasime.
Fie ca e de vaca, de capra sau de oaie, branza proaspata face parte din categoria produselor lactate slabe, alaturi de laptele dulce sau batut si iaurt. Fie ca e sub forma de pasta sau de perle de branza, produsul este dietetic si contine de la 60cal (cele 0%) pana la 120cal/100g. Nu acelasi lucru se poate spune despre cas sau mozzarella, variante considerate branza proaspata. Ei bine, chiar daca nu au sare, acestea sunt branzeturi autentice, cu minim 25% grasime in compozitie si minim 250cal/100g. Deci, atentie, nu mancati relaxati branza cu rosii, va puteti ingrasa. Mai sigura pentru silueta e branza proaspata, dar nu prea merge cu rosii 🙁 Incercati cu bucatele de ardei gras si castravete, un ou fiert si o felie de paine prajita-satios, gustos si “nepericulos”, mai spune nutritionistul.