Acasă Stirile zilei Retail Mallul de la Tractorul Brasov cumpărat de Auchan

Mallul de la Tractorul Brasov cumpărat de Auchan

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O mare parte din proiectul imobiliar Coresi Brasov de pe fosta platforma Tractorul, care include si un proiect de retail de peste 80.000 mp, a fost cumparata de grupul Auchan, intr-o tranzactie de ordinul zecilor de milioane euro.

Surse din piata au spus pentru Wall-Street.ro ca grupul Auchan a preluat aproape integral proiectului imobiliar din Brasov de la Flavus Investitii. O parte din platforma, incluzand spatii de birouri, a ramas in portofoliul Flavus Investitii.

Proiectul de pe fosta platforma Tractorul este astfel relansat, oficialii Auchan si Immochan urmand sa isi anunte planurile de la Coresi saptamana aceasta.

Proiectul a mai fost lansat pe piata la inceputul lui 2010, iar prima partea a centrului comercial, care includea si un hipermarket Auchan, ar fi urmat sa fie finalizata in 2011. Constructia nu a demarat, insa. In 2010, Auchan anunta ca vor cumpara terenul pe care va fi amplasat hipermarketul din Coresi.

Prima etapa a proiectului Coresi Shopping City ar fi urmat sa cuprinda hipermarketul Auchan, o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive. Parcul de retail are o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 45.000 mp. Pentru aceasta faza Flavus Investitii, ar fi urmat sa obtina o finantare bancara. In total, incluzand zona de centru comercial, partea de retail a proiectului, ar fi urmat sa aiba peste 80.000 m.p.

Activele Tractorul Brasov au fost cumparate in august 2007 de firma Flavus Investitii, controlata de Cheyne Capital, pentru 77 milioane euro.

Immochan, divizia imobiliara a Auchan, a deschis la inceputul anului o noua filiala in Romania, odata cu numirea unui director imobiliar si dezvoltarea primelor proiecte din postura de investitor.

Immochan are in plan, in perioada 2012-2013, dezvoltarea a doua proiecte de centre omerciale, in Giulesti (la fosta uzina Grantmetal) si Ghencea (pe platforma Tricodava).

In cartierul Giulesti, se va construi primul hipermarket Auchan City, cu o suprafata de vanzare de 5.000 metri patrati si o galerie comerciala de peste 2.000 metri patrati.

Proiectul din Ghencea va fi compus dintr-o galerie cu circa 100 de magazine si un hipermarket Auchan de 11.200 metri patrati. sursa: wall-street.ro