Acasă Stirile zilei Bani Mall-ul Liberty Center din Bucuresti a fost vandut la prima licitatie!

Mall-ul Liberty Center din Bucuresti a fost vandut la prima licitatie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mall-ul Liberty Center din cartierul Rahova, a fost vandut la prima licitatie publica, mall-ul fiind adjudecat la pretul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de catre firma Rosequeens Properties, detinuta de Rosequeens Properties Limited, inregistrata in Cipru.

Administratorul firmei este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului.

„Tot ce putem spune este ca mall-ul a fost adjudecat”, au declarat reprezentantii biroului executorului judecatoresc Bogdan Dumitrache.

Mall-ul, detinut de compania nord-irlandeza Mivan si familia Awdi, a fost scos la vanzare pentru datorii neachitate catre trei banci.

Centrul comercial este executat pentru acoperirea unei creante de 61 milioane euro (debit principal, dobanzi si penalitati), iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank si Bank of Cyprus.

Centrul are o suprafata utila totala de 70.592 metri patrati si este amplasat pe un teren de 20.255 de metri patrati. In cladire exista spatii operate, pe baza unor contracte de inchiriere, de 101 firme.

Liberty Center a fost inaugurat in noiembrie 2008, printr-o investitie de 70 milioane euro si avand un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriasi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.