Acasă Sanatate Mainile spun multe despre sanatatea noastra! Ce afectiuni tradeaza raportul dintre degetul...

Mainile spun multe despre sanatatea noastra! Ce afectiuni tradeaza raportul dintre degetul aratator si inelar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De obicei, in cazul barbatilor, degetul inelar este mai lung decat cel aratator, in timp ce la femei este invers.

in cazul in care femeile au un tipar masculin, adica degetul inelar mai lung decat cel aratator, au un risc dublu sa sufere de artroza, potrivit unui studiu din 2008.

Artroza genunchilor este mai frecvent intalnita la barbatii si femeile cu inelare mai lungi, iar efectul este mai pronuntat in cazul femeilor. Pe de alta parte, femeile cu degetul aratator mai lung au un risc mai mare sa sufere de cancer la san, iar barbatii cu aratatorul mai lung decat inelarul au un risc cu 33% mai mic sa sufere de cancer la prostata.

Oamenii de stiinta cred ca lungimea degetelor este influentata de expunerea la cantitati variate de testosteron si estrogen, in timpul sarcinii. Inelarele mai lungi indica o expunere mai mare la testosteron, in timp ce aratatoarele mai lungi -o expunere mai mare la estrogen.

intrucat cancerul la san este alimentat de estrogen, degetele aratatoare mai lungi indica un risc mai mare de cancer la san, iar testosteronul in cantitati mai mari este legat de incidenta ridicata a cancerului la prostata, scrie bzi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos