Liviu Avram, redactor sef adjunct la Adevarul il trimite in banca lui pe Liviu Dragnea intr-o analiza clara a legilor care sunt in defavoarea liderului social democrat. In sinteza Liviu Avram arata pe adevarul.ro ca Judecatorii nu au stat degeaba in lupta de curatire morala a societatii si a mediului politic si au ridicat enorm miza cu mult timp inainte. Liviu Avram sintetizeaza pentru orice om care are mintea la cap cum au clarificat judecatorii situatia cu mult timp inainte ca Dragnea sa castige alegerile dar nu si fotoliului de premier, evitand constant numele premierului propus de PSD.

„…cu mult mai multe cuvinte, au rezolvat dilema in patru pasi:

1. Romania a semnat tratate internationale privind anticoruptia si integritatea publica si a adoptat legi in consecinta.

2. A atenua sau a exclude din legilsatie exigentele deja adoptate inseamna incalcarea acestor tratate.

3. Constitutia obliga Statul Roman sa respecte „intocmai si cu buna-credinta” tratatele externe la care a aderat.

4. Orice modificare a legislatiei in sensul unei relaxari nejustificate a respectivelor exigente este, prin urmare, neconstitutionala. Deci nu legea care il opreste pe Dragnea sa fie premier e neconstitutionala, ci tocmai modificarea ei ar putea fi.

Decizia a fost luata cu unanimitate, iar intre timp, componenta Curtii a suferit o modificare minora: a plecat Tudorel Toader, propus de PNL, si a venit Marian Enache, propus de PSD. Daca Curtea Constitutionala ramane consecventa cu ce a scris in decizia din 6 iulie, orizontul sperantei „Dragnea-premier” s-a ingustat semnificativ. * Decizia 536 din 6 iulie 2016, publicata in Monitorul Oficial nr.730 din 21 septembrie 2016

Citeste analiza integrala pe adevarul.ro