Acasă Stirile zilei Energie Magnatii rusi au batut americanii in “Topul celor mai profitabile companii din...

Magnatii rusi au batut americanii in “Topul celor mai profitabile companii din lume”! Vezi clasamentul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Revista Forbes a realizat topul celor mai profitabile companii din lume, anul trecut acest titlu fiind obtinut e o companie care a realizat un profit de 44,46 miliarde de dolari.

Producatorul rus de gaze naturale Gazprom a depasit anul trecut Exxon Mobil si a devenit compania cu cel mai mare profit din lume, de 44,46 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Exxon Mobil a fost cea mai profitabila companie in 2010. Anul trecut, producatorul american de petrol a avut un profit de 41,6 miliarde de dolari, scrie RIA Novosti.

Pe pozitia a treia s-a situat Industrial and Commercial Bank of China, cu 32,2 miliarde de dolari.

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat reporterilor, la sfarsitul lunii iunie, ca gigantul energetic este pentru al doilea an consecutiv lider la nivel mondial in privinta veniturilor, iar în privinta productiei de petrol si gaze se afla pe locul al doilea.

Potrivit unui clasament Forbes al celor mai mari 25 de companii de petrol si gaze din lume in acesta an, Gazprom este devansata doar de Aramco, din Arabia Saudita.

Potrivit raportului financiar al Gazprom, profitul a crescut anul trecut cu 35%, la 1.307 miliarde de ruble (44,6 miliarde de dolari). Productia de gaze naturale a urcat cu 0,9%, la 513,2 miliarde de metri cubi. Exporturile catre Europa au avansat anul trecut cu 8,2%, la 150 miliarde de metri cubi.