Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca in cursul zilei de marti a avut loc o noua actiune de repatriere a unui grup de 15 cetateni romani, insotiti de un membru de familie, cetatean sirian, pe ruta Damasc-Beirut-Bucuresti.

Reprezentantii Ambasadelor Romaniei la Damasc si Beirut au intocmit documentele de calatorie necesare si au indeplinit procedurile de iesire din Siria pentru toti cetatenii repatriati.

Reprezentantii misiunii diplomatice din Damasc au asigurat sprijin logistic prin inchirierea unui autocar, care a facilitat transportul pana la Aeroportul Rafic Hariri din Beirut.

De asemenea, au fost intocmite procedurile de intrare in Liban, iar cetatenii repatriati au fost insotiti de catre reprezentantii misiunii diplomatice din Beirut la aeroportul international.

Avionul a aterizat la Bucuresti miercuri.

De la inceputul conflictelor din Siria, Ambasada Romaniei la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, 288 de cetateni romani.

Totodata, in perioada 21 august 2012 – 15 ianuarie 2013, misiunea diplomatica, impreuna cu Organizatia Internationala pentru Migratie (O.I.M.), a sprijinit, prin zborurile de linie disponibile, evacuarea/repatrierea unui numar de 127 cetateni romani, membri de familie ai acestora, precum si 49 de cetateni ai Republicii Moldova.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.