Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu ar trebui sa dea socoteala si sa raspunda politic pentru faptul ca Romania nu a intrat in spatiul Schengen in anul 2012. Mai mult chiar, in cazul celor trei ar putea fi vorba in acest caz si de „o raspundere penala”, sustine europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al justitiei.

„Toti europarlamentarii am sustinut aderarea Romaniei in Schengen. Ultima tara care se opunea a fost Olanda, care a spus ca mai vrea doua rapoarte MCV bune. Primul l-a avut la sfarsitul lui 2011 si urma cel din iulie 2012, care a fost devastator dupa incalcarile Constitutiei comise de USL, iar apoi toate rapoartele au fost devastatoare pentru clasa politica, nu pentru DNA si ANI”, a declarat Macovei.

Eurodeputatul afirma ca Ponta, Antonescu si Voiculescu ar trebui sa dea socoteala si sa raspunda pentru faptul ca nu am intrat in Schengen in 2012.

„Cei trei sa dea socoteala politic si lumea sa stie ca datorita lor nu am intrat in Schengen. Ne putem gandi si mai departe, daca nu este cumva si o raspundere penala, pentru ca este interesul national al Romaniei sa intre in Schengen. Ei tradeaza tara, cine apara baronii locali tradeaza tara”, a mai spus Macovei.

Intrebata in continuare unde s-ar incadra raspunderea penala, Macovei a subliniat ca nu vrea sa dea alte detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.