Acasă World Luna „Sangerie” de pe 28 septembrie prevesteste cele mai infioratoare scenarii

Luna „Sangerie” de pe 28 septembrie prevesteste cele mai infioratoare scenarii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La 28 septembrie vom avea o eclipsa totala de Luna. Satelitul Terrei se va apropia cel mai mult de noi, insa acest eveniment nu ar trebui sa ne bage in sperieti, dar puteti vedea miturile legate de acest fenomen astronomic.

Teorii obscure, nesustinute stiintific, arata cat de mult se tem oamenii de ceea ce nu cunosc.

Vin cutremure

Tot un mit este ca apropierea Lunii de Terra aduce cu sine cutremure si valuri tsunami de zeci de metri. Fortele gravitationale exercitate de Luna si Soare asupra apelor de pe Terra duc, insa, la formarea fenomenului de maree (flux si reflux). Efectul mareelor nu e devastator, iar miscarile placilor tectonice sunt nesemnificative, scrie click.

Luna sangerie” si Apocalipsa

In cultura multor popoare, „Luna sangerie” e prevestitoare a sfarsitului lumii. Acest fenomen e, de fapt, o eclipsa totala de Luna, care se petrece atunci cand Terra blocheaza partial accesul razelor solare pe Luna. Eclipsele totale de Luna se petrec de 2-3 ori pe an, ultima avand loc la 4 aprilie 2015. Atata vreme cat puteti citi aceste randuri, e dovada clara ca nu ne-a lovit nici o Apocalipsa.

In timpul eclipsei maxime, Luna capata aspect rosiatic sau sangeriu dintr-un motiv care nu are legatura cu spiritele raului. Culoarea e data de razele Soarelui care trec prin atmosfera planetei noastre. Nuanta discului lunar poate varia de la caramiziu inchis, la portocaliu deschis. Daca atmosfera Terrei e poluata excesiv (mai ales de cenusa vulcanica), Luna va capata culori mai intunecate. Cand atmosfera planetei e mai transparenta, Luna nu va mai fi sangerie, ci de o culoare pala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAvertizare de la meteorologi! Vin trei zile cu ploi abundente si vijelii
Articolul următorCe se intampla in organismul tau dupa ce ai mancat un hamburger! Efetele dupa mai putin de 30 de minute sunt revoltatoare