S-ar parea ca data nasterii nu influenteaza numai semnul zodiacal, ci are o stransa legatura cu bolile la care o anumita persoana ar putea fi expusa pe parcursul vietii. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori care a rascolit prin trecutul medical al doua milioane de pacienti din intreaga lume pentru a afla daca maladiile sunt legate sau nu de luna nasterii.

Savantii s-au folosit de arhiva electronica a Centrului Medical din cadrul Universitatii Columbia, care contine datele a peste 1,7 milioane de persoane nascute intre anii 1900 si 2000.

Au extras de acolo atat luna nasterii, cat si lista de afectiuni de care au suferit pe parcursul vietii. Pentru a obtine rezultate mai bune, cercetatorii au analizat doar bolile care au aparut la mai mult de 1.000 de persoane din baza de date respectiva.

Asa au descoperit ca 55 de boli sunt direct legate de luna in care o persoana se naste. Cine sta cel mai prost?

S-ar parea ca oamenii nascuti in lunile septembrie, octombrie sau noiembrie sunt cei mai expusi la o lista lunga de boli care include ADHD, infectii virale sau boli respiratorii precum astmul.

Pe cealalta parte, copiii nascuti in lunile ianuarie, februarie sau martie au mai multe sanse sa dezvolte boli de inima. Interesant este faptul ca oamenii nascuti toamna sunt protejati de aceste boli.

Daca data ta de nastere este cuprinsa intre lunile mai si august, sunt sanse foarte mari sa eviti multe boli pe parcursul vietii, deoarece persoanele nascute in aceasta perioada nu au riscuri ridicate fata de nicio boala in special, scrie Playtech.ro.

De ce exista aceasta corelatie? Exista o serie de explicatii, multumita unor studii anterioare. De exemplu, legatura dintre persoanele nascuta toamna si riscul crescut de astm s-ar putea datora faptului ca bebelusii au fost expusi, timp de perioade prelungite, particulelor de praf din casa, avand in vedere ca lumea nu mai iese la fel de des din casa.
Un alt studiu mai vechi a demonstrat ca persoanele nascute iarna sunt mai expuse la boli de inima deoarece, cand sunt mici, sufera de o deficienta de vitamina D (pe care corpul nostru o produce cand stam la soare).