Acasă Politic Ludovic Orban: Renault Romania nu isi va restrange activitatea si nici nu...

Ludovic Orban: Renault Romania nu isi va restrange activitatea si nici nu va face concedieri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Ludovic Orban a sustinut, vineri, ca din discutiile avute cu reprezentatii grupului Dacia-Renault nu a tras nicio concluzie referitoare la o eventuala restrangere a activitatii companiei in tara noastra sau la intentia de a face concedieri.

„In toate discutiile pe care le-am avut cu managementul companiei din Romania, nu am tras nicio concluzie prin care sa existe vreo decizie a managementului companiei din Romania privitor la restrangerea unor activitati sau la intentia de a face concedieri. Sigur, totul depinde de piata, de comenzile existente, dar in Romania grupul Renault are o activitate extrem de profitabila, benefica si e o activitate care, din punctul nostru de vedere, trebuie sa continue.

Convingerea mea e ca problemele care au existat nu sunt provocate de activitatea din Romania, pentru ca activitatea din Romania este o activitate extrem de profitabila, o activitate bine organizata care avantajeaza grupul Renault in ansambul sau”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Guvernul are o colabororare foarte apropiata cu managementul din Romania al grupului Dacia Renault.

„Practic, grupul Renault are atat partea de proiectare, peste 200 de ingineri, are partea de testare, de verificare, care este unica si functioneaza in Romania, la Titu, si are partea de productie, care functioneaza la Mioveni”, a adaugat Orban.

Groupe Renault anunta un plan pentru reducerea costurilor fixe cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani. Intre masuri se numara suspendarea proiectelor in Romania si Maroc si ajustarea a 4.600 de posturi in Franta a peste 10.000 de alte posturi in restul lumii, unde este prezent.