Acasă Politic Ludovic Orban, despre meciurile de fotbal: „Va spun din capul locului, nu...

Ludovic Orban, despre meciurile de fotbal: „Va spun din capul locului, nu poate fi vorba de prezenta spectatorilor la meciuri dupa 15 iunie”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerului Sanatatii, Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal, ca nu se pune in discutie prezenta spectatorilor in tribune la meciurile din Liga I dupa 15 iunie, cand se va relua competitia, el precizand ca este foarte complicat de controlat galeriile din punct de vedere al distantarii sociale.

„Am dorit sa avem o discutie care sa marcheze debutul competitiei (n.r. – Ligii I) si sa vedem in ce masura putem sa avem o colaborare si sa asiguram conditii de desfasurare a meciurilor care sa reduca la maximum riscurile de infectare. Imi pare rau ca am inchis pe 12 martie (n.r. – competitiile sportive), dar nu am avut ce face. Ca reluare a campionatului am fost insa un pic mai rapizi ca altii. Iar eu va spun din capul locului ca nu poate fi vorba de prezenta spectatorilor la meciuri dupa 15 iunie. E foarte greu de controlat… pentru ca daca dai drumul la spectacole (n.r. – meciuri) iti vin galeriile si e super complicat de a asigura reguli de distantare sau alte lucruri. Dar vom vedea, daca lucrurile evolueaza bine, intr-o perspectiva rezonabila se poate vorbi si despre lucrul acesta (n.r. – prezenta spectatorilor la meciuri)”, a spus Orban.

„Rugamintea mea este ca tot ce ati discutat cu ministrul Sanatatii si ministrul Sportului sa incercati sa asigurati. Adica sa convingeti cluburile sa respecte aceste reguli, pentru ca ar fi pacat sa apara cazuri de infectare… ar pune intr-o lumina proasta… (n.r. – fotbalul)… dar eu cred ca daca lucrurile sunt OK, se poate… mai ales ca sunteti si deschizatori de drumuri in materie de competitii. Intr-un fel, in functie de succesul redeschiderii competitiei la fotbal atunci probabil si la alte sporturi se vor putea lua masuri similare”, le-a transmis premierul reprezentantilor FRF si LPF, scrie Agerpres.

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, joi dimineata, o intalnire la sediul Guvernului cu presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, vicepresedintele FRF, Octavian Goga, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, si secretarul general al LPF, Justin Stefan, la care au participat ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si consilierul onorific al prim-ministrului pentru organizarea EURO 2020 la Bucuresti, Gheorghe Popescu.

Editia 2019-2020 a Ligii I la fotbal, intrerupta la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua incepand cu 12 iunie, primul meci programat fiind Universitatea Craiova – FC Botosani (vineri, ora 20:00, etapa a 3-a a play-off-ului).

Echipele de fotbal si-au reluat activitatea la 15 mai, cand autoritatile statului au permis antrenamentele in grupuri restranse, in conditii de izolare.

Incepand cu data de 1 iunie, autoritatile au permis organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in aer liber (cu exceptia sporturilor de contact), fara spectatori, cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 43 si al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.