Acasă Utile Lucrezi mult in fata calculatorului? Vezi ce exercitii banale poti face pentru...

Lucrezi mult in fata calculatorului? Vezi ce exercitii banale poti face pentru ochii tai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atunci cand lucram mult la calculator, cu totii stim ca trebuie sa avem grija de ochii nostri. Ar trebui sa stim insa ca vederea nu se deterioreaza numai din cauza calculatorului.

Daca, intr-adevar, calculatorul ar fi cauza reala a deteriorarii vederii, atunci toti cei care lucreaza in fata unui monitor ar avea probleme.

Lucrurile nu stau chiar asa, toti cunoastem persoane care, chiar daca lucreaza la calculator mult timp, nu au probleme cu ochii.

Putem spune chiar ca protectia pentru calculator este inutila si este doar o “gaselnita” pentru a ne face sa platim mai mult pentru o pereche de ochelari.

Oboseala si iritarea oculara sunt doar semnale transmise de ochi, care ne arata ca modul in care sunt folositi este unul impropriu.

Iata doua exercitii simple, pe care le putem face pentru a stopa aceste efecte atunci cand lucram la calculator:

1. Odata la 5-10 minute faceti o pauza de zece secunde si priviti in departare, la minim 5-10 metri. Ideal este sa va uitati la ceva care va place. Astfel, vederea vi se va relaxa si nu se va deteriora.

2. Strangeti ochii pentru 5-10 secunde, odata la 20 minute! Apoi, tineti ochii inchisi pentru 5-10 secunde. Deschideti ochii si priviti fix un punct indepartat, timp de 5-10 secunde. Acest mic exercitiu elibereaza tensiunea oculara ce creeaza senzatia de incalzire si tensionare.

Este in regula sa lacrimati. Lacrimile sunt benefice si curata ochii.

Si sa retinem ca majoritatea problemelor pe care le avem cu ochii sunt doar niste efecte ce apar in urma lipsei unor activitati pe care le faceam in trecut, iar semnele sunt doar atentionari ca nu le mai facem.

Sursa:Secretele