Acasă Stirile zilei Lovitura pentru Microsoft. China interzice Windows 8 in institutii

Lovitura pentru Microsoft. China interzice Windows 8 in institutii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

China a interzis instalarea Windows 8 in cadrul unei notificari mai ample despre utilizarea de produse care au consum redus de energie.  Interdictia are ca scop asigurarea securitatii computerelor, dupa ce Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows XP, folosit la scara larga in China, a informat agentia oficiala de presa a statului chinez, Xinhua.

Decizia autoritatilor chineze este o noua lovitura pentru compania Microsoft, ale carei vanzari pe piata chineza intampinau deja dificultati din cauza pirateriei software.

Nici guvernul si nici Xinhua nu au furnizat informatii despre modul in care interzicerea Windows 8 sustine utilizarea de produse cu consum redus de energie sau despre cum ajuta securitatea computerelor.

China este de mult timp o piata dificila pentru Microsoft. Potrivit unor surse, fostul director general Steve Ballmer a declarat angajatilor in 2011, cand inca ocupa postul, ca Microsoft castiga din China mai putin decat din Olanda din cauza pirateriei, chiar daca vanzarile de computere sunt similare celor din SUA.

Compania americana a oprit in luna aprilie suportul pentru sistemul de operare XP, vechi de 13 ani, pentru a incuraja trecerea la versiuni mai noi si mai sigure ale Windows.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos