Cel mai mare operator de telefonie mobila din Franta, analizeaza posibilitatea de a inainta o oferta pentru a fuziona cu Telecom Italia. In urma acestei tranzactii, Orange Franta vrea sa-si consolideze pozitia pe piata europeana.

„Cred ca ar fi o tranzactie atractiva. Ne gandim la asta, dar momentan este doar o discutie interna”, a declarat Stephane Richard, directorul general al companiei franceze Orange.

Richard a precizat ca reprezentanti ai celor doua companii si-au prezentat punctele de vedere asupra unei posibile fuziuni, dar ca nu exista niciun fel de negociere intre cei doi operatori in acest moment.

Telecom Italia are o datorie de aproximativ 27 de miliarde de euro, evaluata ca nerecomandata pentru investitii, insa detine active valorose in Brazilia.

Piata telecomunicatiilor din Europa a inregistrat deja mai multe tranzactii mari, in conditiile in care companiile incearca sa-si consolideze pozitia si sa-si creasca profiturile. Anul trecut, tranzactiile in care au fost implicate companiile telecom in Europa au insumat 130 de miliarde de dolari, atingand cel mai inalt nivel din 2005 pana in prezent.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.