Acasă Politic Lovitura grea pentru PSD! Un important lider vrea sa-si faca partid dupa...

Lovitura grea pentru PSD! Un important lider vrea sa-si faca partid dupa alegeri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lovitura grea pentru PSD, data de primarul PSD din Constanta, Decebal Fagadau care a organizat o masa alaturi de comunitatea aromanilor carora le-a propus sa faca un partid. Acum, sunt doua variante, ori Decebal Fagadau isi pregateste un partid propriu la care sa treaca dupa alegeri, ori este doar o scorneala prin care sa atraga comunitatea numeroasa si banoasa a aromanilor din Constanta.

Intreaga intalnire a avut loc joi seara, la ora 19.00, chiar pe finalul campaniei electorale cand primarul interimar al orasului Constanta, Decebal Fagadau a participat la o masa organizata cu un grup de aromani. Evenimentul a avut loc la restaurantul Zorile. In jurul orei 18, mai multi aromani de toate varstele s-au adunat pe faleza din fata restaurantului. O pereche de tineri imbracati in straie machedonesti au aparut si ei la eveniment. La intrare asteapta si Stere Samara presedintele Asociatiei „Comunitatea Armanjilor din Romania” (A.C.A.R.). Zvonul ca primarul Decebal Fagadau da o masa s-a raspandit inca de la amiza in mediile machedonesti. Rude, prieteni sau cunostinte care se reunesc in parcul de la spitalul mare si in cel de la casa de cultura s-au anuntat despre intalnirea electorala. In jurul orei 19 si 20 de minute a aparut si primarul Decebal Fagadau. A fost intampinat de un grup de aromani cu care s-a salutat amical. Insotit de sotia sa, Decebal Fagadau si-a facut un selfie pe faleza din fata restaurantului. Apoi candidatul din partea PSD la Primaria Constanta a intrat intr-un separeu al localului unde au avut loc discutiile. Intalnirea s-a vrut una discreta, fara presa si public neavizat. Dupa aproximativ o ora Decebal Fagadau si sotia sa au parasit localul.

O parte dintre comunitatea aromana din Romania este adepta formarii unei grupari politice distincte care sa reprezinte minoritatea macedoneana. Miza este legata de fondurile pe care minoritatile nationale le primesc de la stat si un parlamentar din oficiu in Camera Deputatilor. Aceasta miscare a creat o adevarata controversa intre aromanii care se considera romani la origini si cei care se considera un popor distinct. Scopul Asociatiei Comunitatii Armanilor din Romania  este recunoasterea macedonenilor ca minoritate nationala, desi stabilirea lor in Romania s-a facut in perioada 1926 – 1938, prin colonizarile succesive din Cadrilater si apoi din Dobrogea in baza faptului ca acestia se considerau etnici romani. In aceeasi ordine de ideei aromanii au fost recunoscuti ca romani balcanici de Constitutia din anul 1923.

In goana dupa voturi Decebal Fagadau promite biserici si chiar un partid distinct aromanilor din Constanta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos