Acasă Stirile zilei Justitia Lovitura dura pentru UNPR! DNA l-a retinut pe Neculai Ontanu

Lovitura dura pentru UNPR! DNA l-a retinut pe Neculai Ontanu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, intr-un dosar constituit ca urmare a unei sesizari formulate in anul 2016, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 martie 2016, a inculpatului ONtANU NECULAI, primar al Sectorului 2 al municipiului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Neculai Ontanu este si presedintele interimar al UNPR.

De asemenea, procurorii anticoruptie au mai dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspecta RADU LOREDANA-CLAUDIA, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
– complicitate la luare de mita,
– spalare de bani.

Ce spun procurorii

In perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

Dupa emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare – cumparare fictive catre suspecta Radu Loredana Claudia si o alta persoana, interpusi indicati de edil.

in baza acestei solicitari, la data de 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre persoana respectiva si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot catre suspecta Radu Loredana Claudia.

Pretul prevazut in contractul incheiat cu persoana respectiva a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (pret total 250.000 euro).

in contractul incheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevazut un pret de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (pret total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plata s-a mentionat in ambele situatii ca s-ar fi platit un avans de 5.000 euro la o data neprecizata, iar diferenta s-ar fi achitat in numerar in ziua incheierii contractului.

in realitate nu s-a achitat nicio suma de bani, cele doua contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate in contul mitei promise primarului Ontanu Neculai, la indicatia acestuia.

Suprafata de teren respectiva era cuprinsa in titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Ontanu si avea o valoare de piata de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revandut de cei doi intermediari, la scurt timp, dupa finalizarea tranzactiilor fictive.

Inculpatului si suspectei li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 si 307 Cod de procedura penala.

La data de 24 martie 2016, inculpatul Ontanu Neculai urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, se mai arata in comunicatul DNA.