Bonurile fiscale emise in data de 1 iunie, cu o valoare de 509 lei au fost desemnate castigatoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminica.

Aceasta este prima etapa a extragerii si urmeaza ca, dupa centralizarea bonurilor castigatoare, daca sunt mai mult de 100 care intrunesc datele extragerii, sa fie organizata cea de a doua extragere, pentru selectarea celor 100 de bonuri castigatoare, informeaza Agerpres. Conform reglementarilor din Legea nr. 166/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 460 din 25 iunie 2015, se acorda maximum 100 de premii. Regulamentul a fost modificat dupa ce, la extragerea din aprilie au fost aproape 18.000 de castigatori, iar premiul care a revenit fiecaruia a fost de doar 56 de lei.

Ca urmare a modificarii regulamentului, premiul de un milion de lei pus in joc la fiecare extragere va fi impartit la cel mult 100 de castigatori, rezultand un premiu de cel putin 10.000 de lei.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand de luni, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea „conform cu originalul’, pe care se inscrie un numar unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicata pe site-urile Ministerului Finantelor Publice (MFP) si ANAF. In acest mod, fiecare persoana care a depus o cerere de inregistrare va putea verifica existenta acestuia pe lista centralizatoare, explica MFP.

In cea de-a doua etapa de selectie, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuata intr-o noua extragere televizata, ce va fi anuntata ulterior.

Aceasta este prima extragere lunara, dupa cele doua extrageri ocazionale organizate de Ministerul Finantelor Publice, prima in aprilie si a doua la finalul lunii iunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.