Exista un loc aproape de Romania unde oamenii traiesc peste 100 de ani, fara prea mare chin, mancand sanatos.

Mancarea sanatoasa, miscarea zilnica, odihna si lipsa stresului pot prelungi viata oamenilor cu mai mult de 20 de ani. Dovada o reprezinta locuitorii insulei Ikaria din Grecia.  In aceasta insula oamenii duc o viata activa chiar daca au trecut de 100 de ani. Acest lucru este posibil deoarece acestia nu au renuntat la obiceiurile lor.

Mai concret, reteta longevitatii acestor oameni consta in regimul alimentar bogat in ulei de masline si legume, pe care le cresc in propriile gradini si prin consumul moderat de lactate (cu exceptia laptelui de capra) si carne. Evitarea grasimilor saturate prezente in carne si lactate reduc riscul aparitiei bolilor de inima, uleiul de masline mareste colesterolul benefic, iar  laptele de capra imbunatateste digestia.

Pe langa alimentatie, somnul de dupa amiaza ii ajuta pe ikarieni sa duca o viata lunga si sanatoasa. „aici oamenii se trezesc tarziu, iar la amiaza trag un pui de somn. Nimeni nu poarta ceas pentru ca pur si simplu nu ne intereseaza niciodata cat e ora.

Sursa: capital.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.