Liviu Pop, care e ministrul Educatiei, a devenit subiect de stire luna trecuta, cand, intr-o sedinta de Guvern, a facut trei greseli gramaticale grave, in doar cateva minute.

Luni, la inceperea anului scolar, a atras atentia discursul ministrului – pe o foaie citita de Liviu Pop, cuvantul „copiii”, era scris cu doi de „i”, nu cu trei, cum e corect. Eroare pentru care a dat vina pe un functionar din Minister, dar pe care a spus ca si-o asuma.

Liviu Pop n-a mai avut insa un raspuns concret cand a fost intrebat la Antena 3 ce reprezinta al treilea „i” din cuvantul „copiii”.

Reporter: Va rog sa ne explicati acea regula gramaticala. Cand se scrie cuvantul „copii” cu doi „i”, cand se scrie cu trei „i”?
Liviu Pop: Lucrul acesta e simplu cand ii explici cuiva… il punem cu trei „i” ca si rosii, trandafiri sau trandafirii rosii.
Reporter: Bun, si al treilea „i” ce este?
Liviu Pop: in ce sens al treilea „i” ce este?
Reporter: Din punct de vedere gramatical.
Liviu Pop: Alo?

Probleme cu Limba romana a avut si un deputat PSD, care, intr-un mesaj pe Facebook, le-a transmis elevilor ca – le place sau nu – trebuie sa puna mana pe carte, pana vine vacanta.

Calin Matei a scris insa gresit forma verbului „a pune”, la persoana a doua plural. Social-democratul a folosit forma „pune-ti”, cu cratima. Deputatul PSD de Maramures a marturisit ca nici lui nu i-a fost prea draga scoala. si dupa ce i s-a atras atentia asupra greselilor, Calin Matei si-a corectat mesajul, despre care spune ca a fost doar o gluma.

Calin Matei, deputat PSD: A fost facuta in graba, e o greseala de ortografie, corectata si cu asta-basta! Dar spuneti-mi care, cati la suta din elevi merg cu drag la scoala. Care de abia asteapta sa mearga la scoala, spuneti-mi cati? O postare in spiritul glumei, fara nici o alta chestie. O gluma fara alte conotatii. Care-i, unde-i problema?!

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.