Acasă Stirile zilei Justitia Liviu Dragnea ramane in spatele gratiilor. Cum a vrut fostul sef PSD...

Liviu Dragnea ramane in spatele gratiilor. Cum a vrut fostul sef PSD sa iasa din inchisoare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tribunalul Bucuresti a respins marti cererea prin care care Liviu Dragnea solicita sa fie eliberat din inchisoare, inovocand ca este detinut ilegal. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata.

Printr-o actiune in instanta, fostul presedinte al PSD a invocat „habeas corpus”, un act al Parlamentului englez votat in 1679, prin care orice detinut care considera ca este inchis pe nedrept are dreptul sa solicite revizuirea sentintei.

In solicitareaa prin care a invocat „habeas corpus”, Liviu Dragnea a sustinut din Penitenciarul Rahova ca sta inchis nevinovat, intrucat CCR a constatat ca completurile de 3 judecatori de sa ICCJ ar fi nelegale si ca tribunalul ar trebui sa tina cont de lege si de Constitutie.

In urma cu un an, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman.

Fostul sef al PSD a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a doua cai extraordinare de atac, insa cererile sale au fost respinse.