Acasă Politic Liviu Dragnea: Decupajul regiunilor nu trebuie facut cu patima, trebuie abordat cu...

Liviu Dragnea: Decupajul regiunilor nu trebuie facut cu patima, trebuie abordat cu pragmatism!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liviu Dragnea a declarat ca descentralizarea administrativa este un proiect care trebuie finalizat in 2013, acesta fiind “singurul an, in aceasta perioada istorica”, in care pot fi infiintate regiunile administrative.

El a amintit ca in anul 2002 si 2003 a existat o fereastra de oportunitate, cand Romania era pregatita, administratia era pregatita, guvernul era pregatit sa adopte infiintarea regiunilor administrative.

“Dar si atunci au fost oameni care au spus – «nu e bine acum, e prea devreme, hai sa mai asteptam, hai sa mai analizam» – si a trecut aceasta fereastra de oportunitate. Au trecut zece ani de atunci. In istoria fiecarei tari exista ferestre de oportunitate pentru tot felul de decizii majore, de proiecte de tara”, a subliniat ministrul.

“Decupajul regiunilor nu trebuie sa fie facut politic, nu trebuie facut cu patima, nu trebuie abordat cu foarte multa emotie. Trebuie sa il abordam cu pragmatism”, a spus acesta, adaugand ca obiectivele regionalizarii in Romania vizeaza dezvoltarea echilibrata, iar cetatenii primeasca servicii publice de calitate.

“Regionalizarea nu reprezinta o necesitate sau un moft, ci este o necesitate pregnanta pentru Romania”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale a mentionat ca diferenta dintre sate si orase, intre diverse regiuni din Romania este foarte mare,
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos