Lista celor mai folosite parole de catre utilizatorii de Internet a fost facuta publica de catre expertii companiei americane Splash Date. Aceasta se bazeaza pe o analiza a datelor furate de hackeri si facute publice pe Internet.

In 2013, cea mai frecventa parola utilizata a fost combinatia de cifre „123456”. Fostul lider, parola « password» a cazut pe locul al doilea. In top cinci parole utilizate se mai afla combinatiile „12345678”, „qwerty” si „abc123”.

Printre alte combinatii populare in 2013 s-a aflat si «adobe123», «Photoshop», precum si parole care in traducere din limba engleza inseamna „maimuta”, „te iubesc” , „umbra” si „fericire”.

„Publicam aceasta lista pentru a atrage atentia publicului despre cât de periculos este sa utilizezi astfel de combinatii , – a declarat seful Splash Date, Morgan Slane. – Utilizatorii ar trebui sa ia masuri de baza, pentru a se proteja si cel mai important sa foloseasca parole complexe si, cel mai important, parole diferite pentru diferite site-uri”.

Expertii recomanda utilizatorilor care folosesc parolele enuntate sa le schimba imediat. In plus, acestia subliniaza ca, pentru a crea o parola cu adevarat puternica nu este suficient sa utilizezi numai litere mari si mici. Trebuie sa adaugati numere si caractere speciale, precum *, #, @ etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.