Acasă Sanatate Leon Danaila, mesaj pentru propaganda antivaccinare! „Sa lupti impotriva vaccinarii este o...

Leon Danaila, mesaj pentru propaganda antivaccinare! „Sa lupti impotriva vaccinarii este o crima! Este interventia medicala cu cel mai mare grad de eficacitate din istoria umanitatii!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cunoscutul neurochirurg Leon Danaila considera ca „vaccinarea este interventia medicala cu cel mai mare grad de eficacitate din istoria umanitatii. in fond, reprezinta un act de siguranta nationala, prin faptul ca daca cineva refuza vaccinarea poate contacta diferite boli cu extindere in masa. Nenorocirea nu e ca cel care refuza se imbolnaveste, ci ca se transmite la altii care nu au nicio vina. Refuzul de vaccinare nu este motivat in niciun fel. Vaccinul e foarte bun si trebuie facut la gravide, la nou-nascuti, la prescolari, la scolari, la adolescenti si la cei cu maladii cronice avansate, cum sunt maladiile cardiace, renale, oncologice”.

Medicul a explicat si ce beneficii importante au adus vaccinurile. in 1976, a fost creat primul vaccin impotriva variolei, o boala care a ucis aproximativ 30 de milioane de oameni. La 181 ani de la introducerea vaccinarii, boala a fost eradicata. O alta boala eradicata, in SUA prin vaccin este rujeola.

„Medicul generalist englez Edward Jenner a facut, in 1796, primul vaccin impotriva variolei, care este o boala ucigatoare. in secolul XX a omorat aproximativ 30 de milioane de persoane. Dupa 181 de ani de la introducerea vaccinarii, aceasta boala foarte grava a fost eradicata pe tot globul. Este un argument important si convingator. si le mai dau un argument celor care lupta impotriva vaccinarii: in 1971, Ralph Hilleman a introdus vaccinarea impotriva rujeolei si in anul 2000, in SUA, boala a fost eradicata. Ganditi-va cate decese sunt la noi acum din cauza faptului ca refuzam aceasta vaccinare sau ca nu s-a facut din alte motive.

„Curentul acesta anti-vaccinare vine de la Jeremy Wakefield, care, in 1998, a publicat un articol in revista Lancet, in care spunea ca exista o legatura intre vaccinare si autism. Oamenii de stiinta s-au alarmat si au verificat afirmatiile lui, iar dupa 10 ani de studii foarte avansate s-a constatat ca nu exista nicio legatura. Dar raul se produsese si de atunci a inceput degringolada impotriva vaccinarii. Unii si altii, cu diverse elucubratii, cu ineptii sau cu argumente lipsite de importanta, cauta sa sustina aceasta idee aberanta. Eu am fost la o manastire de langa Piatra Neamt si am gasit in Pronaos, pe masa, un teanc de hartii impotriva vaccinarii”.

Sursa: EVZ