Acasă Sanatate Lentilele de contact bionice, solutia perfecta pentru o vedere extraordinara! Operatia dureaza...

Lentilele de contact bionice, solutia perfecta pentru o vedere extraordinara! Operatia dureaza doar 8 minute!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lentilele de contact bionice au fost dezvoltate de catre Dr. Garth Webb, un optician din Columbia Britanica care cauta o modalitate de a optimiza vederea indiferent de starea de sanatate sau varsta unei persoane. 

Cu ele pacientii ar trebui sa aiba vederea perfecta, fara a mai purta ochelari. Chiar daca oamenii isi pun chirurgical lentilele de contact nu risca sa faca cataracta deoarece lentila inlocuieste ceea ce ochiul natural a pierdut de-a lungul timpului.

Webb sustine ca orice persoana cu varsta peste 25 de ani este cel mai bun candidat pentru a purta lentile.

„Acest accesoriu este unul pe care lumea nu l-a mai vazut pana acum. Ati putea vedea cat este ceasul de la o distanta de 30 de pasi cu lentilele Bionice., a spus Dr. Webb.

Lentilele se fac la comanda si sunt pliate ca un taco intr-o seringa cu apa salina si plasate in ochi. Webb spune ca operatia dureaza aproximativ 8 minute si corecteaza imediat vederea unui pacient.

Proiectul a fost in lucru timp de 8 ani de catre Webb si costa aproximativ 3 milioane de dolari  impreuna cu taxele de cercetare si dezvoltare, achizitionarea brevetelor internationale si asigurarea unui mecanism de fabricatie biomedical in Delta, B.C.

Eforturile sale au fost recunoscute recent dupa ce a prezentat lentilele la 14 oftalmologi de top din San Diego in timpul unei Adunari a Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie de Refractie.

„Cred ca acest dispozitiv ne va aduce mai aproape de o vizibilitate excelentadin toate punctele de vedere – departare, apropiere, intermediar”, a declarat dr Vincent DeLuise, un oftalmolog care preda la Universitatea Yale si Weill Cornell Medical College din New York.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos