Exista o serie de probleme de sanatate care pot aparea daca petrecem prea mult timp in pat. Pat Graziosi ne poarta printr-o serie de intamplari nefericite care s-ar petrece in viata unei persoane care traieste tot timpul in pat.

Graziosi nu uita sa aminteasca de experimentul celor de la NASA care au platit 18.000 de dolari unui barbat pentru ca acesta sa stea 70 de zile intr-un pat. Dorinta lor era sa vada ce se intampla in corpul acestui barbat.

Pare a fi slujba ideala, nu?

Gresit. In momentul in care participantul Andrew Iwanicki s-a ridicat pentru prima data in 70 de zile din acel pat, pulsul i-a crescut la 150 de batai pe minut si i-a fost extrem de greu sa stea in picioare.

„Bineinteles ca nu am fost surprins sa-mi vad corpul reactionand asa. Dupa 70 de zile petrecute la orizontala am pierdit aproximativ 20% din volumul total de sange din corpul meu”, a povestit Iwanicki.

Un alt efect secundar al petrecerii unei perioade foarte mari de timp intins in pat pot fi escarele, aparute din pricina presiunii care se exercita constant asupra tesutului pielii. De asemenea, multe persoane au reclamat pierderea masei musculare, fortei si rezistentei oaselor dupa ce au stat imobilizati la pat. Totodata, imobilizarea la pat poate conduce la cresterea stresului si anxietatii, arata Gandul.info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.