In Occident legea Karmei e echivalata cu legea lui Newton care spune ca atunci cand un obiect aplica o forta unui alt obiect, acel celalalt obiect aplica la randul lui o forta egala, dar cu sens opus. Cand gandim, vorbim si actionam, folosim puterea de vointa. si chiar daca nu ne dam seama, orice actiune ne aduce suferinte in cele din urma. Sa scapi de aceasta suferinta e imposibil. insa exista o solutie de a o usura si de a-ti pastra capacitatea de a te bucura de viata. E vorba de legile Karmei.

Iata cele mai interesante 12 dintre ele:

1. Cea mai importanta lege – “Vei culege ce ai semanat”

Legea mai e numita „Legea cauzei si efectului”. Daca vrei fericire, pace, dragoste si prietenie, atunci ofera-le asta celor din jur. Universul iti va intoarce totul inapoi.

2. Legea creatiei

Viata nu ne-a fost data intamplator. Ea cere implicarea noastra si efortul nostru. Suntem parte a aceluiasi organism care e Universul. Solutia pentru o stare emotionala “corecta” e sa fii tu insuti(ati). Fii inconjurat mereu de oamenii dragi, de lucrurile care-ti plac si pe care constientizezi ca vrei sa le ai cu adevarat in viata ta.

3. Legea resemnarii

Nu vei putea schimba situata daca nu o vei accepta mai intai. Trebuie sa accepti ca e normal sa ai dusmani si e absolut natural sa nu-ti placa de toti, chiar nici de unii prieteni cu anumite obiceiuri proaste. De aceea, trebuie sa-ti concentrezi atentia asupra altor lucruri. Gandeste-te la prieteni, nu la dusmani. Nu la faptul ca sotul mai injura uneori, ci la calitatile lui bune.

4. Legea ascensiunii

Calea e mai importanta decat destinatia. Important e sa evoluezi tu, si nu oamenii, orasele sau tehnologiile din jur. Viata si timpul e tot ce ni s-a dat si avem. Daca te vei schimba tu insuti(ati), se va schimba si viata ta.

5. Legea responsabilitatii

Orice s-ar intampla rau in viata ta, cauza esti tu. Esti oglinda lumii inconjuratoare, iar ceea ce te inconjoara e oglinda ta. Acesta e adevarul universal.

6. Legea interdependentei universale

Chiar daca iti pare ca faci ceva inutil, in realitate e foarte important. Pentru ca toate lucrurile in Univers depind unele de altele. Fiecare pas il determina pe urmatorul. Asa se formeaza obiceiurile. Pentru ca un lucru sa fie facut, trebuie sa-l inceapa cineva. Pasii pe care i-ai facut in trecut n-au niciun rost si nu merita analizati. Ai procedat anterior asa cum era de cuviinta cu resursele pe care le-ai avut la dispozitie. Trecutul, prezentul si viitorul sunt in legatura permanenta. Nu poti sa incepi brusc totul de la zero.

7. Legea concentrarii

Nu te poti gandi la doua lucruri simultan. Daca ti-ai focalizat atentia asupra unui lucru important, atunci in mintea ta nu va mai fi loc pentru lacomie sau ura.

8. Legea marinimiei

Daca vrei sa te convingi ca ai dreptate, incearca sa-ti demonstrezi tu insuti(ati) acest adevar. Daca nu vei reusi, inseamna ca nu cunosti, ci ai pur si simplu o opinie. Cunoastem doar ceea ce ni s-a intamplat in viata.

9. Legea “aici si acum”

Reflectiile asupra trecutului si planurile de viitor iti distrag atentia de la ceea ce se intampla aici si acum. Gandurile la trecut te incurca sa gasesti ceva nou.

10. Legea schimbarilor

Istoria se va repeta pana vei insusi lectia ce te va determina sa-ti schimbi drumul in viata. E ridicol sa astepti schimbari in viata facand zilnic aceleasi lucruri.

11. Legea rabdarii si recompensei

Orice recompensa e precedata de rabdare si efort fara de care nu poti obtine nimic de valoare. Adevarata bucurie a vietii e sa faci ceea ce trebuie sa faci, fiind convins ca mai devreme sau mai tarziu iti vei atinge scopul.

12. Legea inspiratiei

Vei obtine doar ceea ce meriti. Adevarata valoare a unui lucru e egala cu energia si efortul pe care le-ai depus. Investind in propria bunastare, investesti in bunastarea celor din jur. Numai cel ce iubeste sa daruiasca obtine darul inspiratiei.

Sursa: eustiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.