Acasă Stirile zilei Stiinta LEGENDELE BUCURESTIULUI: Care sunt locurile BLESTEMATE ale Capitalei ce iti vor trezi...

LEGENDELE BUCURESTIULUI: Care sunt locurile BLESTEMATE ale Capitalei ce iti vor trezi si cea mai mica urma de SUPERSTITIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De Capitala sunt legate foarte multe legende stravechi, iar cand vine vorba de superstitie, locurile blestemate ale Bucurestiului sunt pe primul loc in aceasta ierarhie, locuri prin care poate si tu ai trecut.

Astfel, istoria lacurilor blestemate din Bucuresti continua sa ridice semne de intrebare. Foarte multi oameni au murit inecati in apele acestor lacuri, fie ca au vrut sa se sinucida acolo, fie ca nu au mai putut iesi la suprafata.

Lacul Tineretului s-a format din Balta Cocioc, in jurul careia traiau mai multi tigani mahomedani, si care era situata exact langa un cimitir. Lacul a ajuns sa fie supranumit „Lacul fara fund”, ca urmare a faptului ca multe dintre cadavrele celor inecati in lac nu au mai fost gasite niciodata. Se spune ca in anumite parti ale lacului ar exista niste vartejuri foarte puternice, care ii trag la fund pe cei care se aventureaza in apa.

Unul dintre aceste vartejuri poate fi observat in spatiul dintre restaurantul de pe lac si insula din centru.

Lacul Titan este un lac de origine naturala, situat in cartierul Balta Alba. Una din cele patru insule ale lacului chiar poarta denumirea de „Insula inecatilor”, in timp ce lacul este supranumit „Lacul sinucigasilor”, din cauza numarului mare de oameni care au ales sa isi puna capat zilelor, aruncandu-se in apele sale sau spanzurandu-se de crengile copacilor de pe mal.

Dar poate cel mai controversat loc din Bucuresti este Lacul Morii – lac ce a fost construit peste cimitirul Bisericii Sfantul Nicolae, dupa ce lacasul de cult a fost demolat de comunisti.

Din aceasta cauza, oamenii spun ca acest loc este blestemat, si ca spiritele mortilor inca bantuie locul acesta.

Un numar foarte mare de oameni si-au gasit sfarsitul in apele lui, iar pe suprafata sa au fost semnalate multe fenomene paranormale, in special pe vreme ploioasa. Intr-o zi de duminica, un grup de pescari aflati pe Lacul Morii au vazut aparand ca din senin o ceata deasa, ca un nor vinetiu, care s-a lasat deasupra lacului, ramanand acolo timp de 20 de minute. Din nor au inceput sa se auda zgomote puternice, ca si cum cineva ar fi lovit o galeata de fier goala.

Apoi, norul s-a ridicat brusc si s-a facut nevazut. Pescarii au sustinut cu tarie ca ar fi fost vorba despre spiritele mortilor, peste ale caror morminte a fost facut lacul.

Sursa: antena3.ro