Acasă Stirile zilei Retail Legea CARTELELOR TELEFONICE PRE-PAY este neconstitutionala!

Legea CARTELELOR TELEFONICE PRE-PAY este neconstitutionala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca Legea cartelelor telefonice pre-pay este neconstitutiona, dupa ce a admis sesizarea Avocatului Poporului.

Curtea Constitutionala a luat aceasta decizie intrucat dispozitiile legii nu au un caracter precis si previzibil.

De asemenea, CCR a constatat ca modalitatea prin care sunt obtinute si stocate datele necesare pentru identificarea utilizatorilor serviciilor de comunicatii electronice pentru care plata se face in avans (cartele pre-pay), respectiv a utilizatorilor conectati la puncte de acces la internet (wi-fi) nu reglementeaza garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor cu caracter personal fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicita a acestor date.

Judecatorii constitutionali au luat in discutie, marti, exceptia ridicata in 9 iulie de Avocatul Poporului, care a atacat Legea pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice, pe ratiuni legate, intre altele, de ocrotirea vietii intime si de faptul ca actul normativ nu ar reglementa criteriile obiective de stabilire a duratei stocarii datelor cu caracter personal.

Procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, a transmis, luni, Curtii Constitutionale (CC) punctul de vedere al institutiei referitor la criticile aduse de Avocatul Poporului la adresa Legii privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay, aratand ca acestea sunt neintemeiate.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos