Legea anti-fumat nu prea le-a venit bine afaceristilor din domeniul tutunului, dar mai ales micilor proprietari de baruri si cafenele care, daca nu au inchis, nici multe zile nu mai au. Actul normativ nu este deloc pe placul lui Liviu Dragnea care ar vrea sa modifice legea substantial astfel incat sa se poata fuma din nou in voie in spatiile amenajate, fie ele si inchise!

Unul dintre cei mai vehementi alesi care vrea sa schimbe legea este chiar seful PSD Liviu Dragnea, care isi va mobiliza oamenii din partid sa voteze pentru a schimba legea.

”Dragnea, care e fumator inrait, a decis in sesiunea trecuta sa votam pentru legea care interzice fumatul in speranta ca se va lasa de fumat, dar nu s-a intamplat asta. Ne-a spus ca va face tot posibilul sa se schimbe legea, chiar in prima luna de munca. Seful o considera o lege proasta, fapt pentru care vrea sa o schimbe”, ne-a spus un deputat PSD.

Pe masa de lucru a noilor parlamentari va fi depusa in scurt timp un act normativ prin care se va schimba actuala lege care interzice total fumatul in spatiile publice inchise. Noua lege va permite amenajarea in institutii de spatii special amenajate pentru fumatori. Restaurantele, barurile, cafenelele vor avea de asemenea spatii speciale pentru fumatori, iar fumatul pe terase va fi permis. Alesii spun ca au luat act si de solicitarile celor care au contestat legea, patroni de restaurante, hoteluri, restaurante, dar si de cei din industria tutunului. Acestia spun ca le-au scazut vertiginos afacerile dupa intrarea in vigoare a legii.

sursa: libertatea