Acasă Stirile zilei Bani Legatura care explica tot: Niculae, Bica, Dragnea,Tawil!

Legatura care explica tot: Niculae, Bica, Dragnea,Tawil!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O banala ancheta DIICOT asupra modului in care este taiat si dus la fier vechi patrimoniul CFR Marfa scoate la iveala legaturi incendiare despre modul in care mafia a pus mana pe Romania si singurul scop este acela de a vinde tot. Sa luam lucrurile in ordine cronologica inversa.

La data de 11 iunie 2017, portavocea lui Liviu Dragnea, Gabriela Firea intra in coliziune directa cu guvernul Grindeanu, care nu protejeaza grupurile de interese care duc Romania la fier vechi

„Este o suma senzatii pe care ni le lasa la vedere prestatia premierului. La inceput a inteles rolul sau, anume ca reprezinta o functie numita si a inteles ca trebuie sa exista o relatie puternica cu conducerea partidului si a aliantei pentru a aplica programul de guvernare ad litteram. Ulterior, cred ca a fost un moment in care nu a mai simtit aceasta nevoie. Probabil a umplut golul lasat de absenta in consultarea sa cu domnii Dragnea si Tariceanu cu altceva. Ramane sa aflam ce anume este acel altceva. Noi ii asiguram spatele politic. In momentul in care nu a mai considerat util spatele politic, inseamna ca are alt spate, poate”, a declarat Gabriela Firea la RTV.

Ea a afirmat ca a pus-o pe ganduri declaratia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, legata de faptul ca Grindeanu nu se mai consulta cu el. „M-a ingrijorat faptul ca presedintele Liviu Dragnea a ajuns sa spuna ca nu se mai intalnise cu premierul, ca primul-ministru nu mai simte nevoia sa se consulte cu el, ca relatia cu el, fara sa spuna mot-à-mot, s-a racit”, a afirmat Gabriela Firea, citata de evz.ro.

La data de 3 mai 2017, intreaga conducere S.N.T.F. MARFA ”C.F.R. MARFA” S.A este saltata de DIICOT iar in scena intra familia libaneza TAWIL, care are firma GENERAL METAL TAWIL GROUP SAL HOLDING care este actionar persoana juridica la mai multe firme de tip Remat, care se ocupa de taierea fierului vechi.
Libanezul conectat cu PSD, devenit cetatean roman in anul 2000 impreuna cu fratele sau, Tawil Abbas a fost monitorizat de procurori dupa cum reiese din referatul de arestare:
„Trebuie remarcat ca, asa cum se desprinde din cercetari, la finele lunii decembrie 2016, CFR Marfa SA a scos la licitatie, prin Bursa de Marfuri, un nou lot de vagoane, coniventa existenta intre inculpati urmarind casarea si vanzarea acestora in aceeasi modalitate frauduloasa pentru CFR Marfa SA”, se arata in referat.

Interesul Remat Calarasi pentru noul lot de vagoane reiese din mai multe discutii purtate de „actionarul si administratorul de fapt al societatii”, Tawil Abbas, cu un reprezentant al firmei care urma sa cumpere fierul vechi. Intr-o interceptare din 27 decembrie 2016, Tawil Abbas i-a spus interlocutorului ca nu se va prezenta la licitatia deschisa pentru vanzarea de vagoane, pentru a atrage o scadere a pretului cerut prin bursa, intentionand sa faca o oferta in februarie 2017, cand pretul urma sa fie mai mic.

„Trebuie evidentiata amploarea pe care a inregistrat-o in timp activitatea infractionala a inculpatilor, precum si atenta premeditare a activitatii infractionale, inculpatii implementand modalitati clar conturate prin care sa se realizeze vanzarea lotului de 2.450 de vagoane (…), precum si proceduri exprese prin care sa se procedeze la casarea vagoanelor si evidentierea deseurilor rezultate in documente doveditoare cu caracter fals. Se impune evidentiat totodata faptul ca, pe parcursul procedurilor de casare, in situatiile in care unii dintre angajati refuzau sa intre in comisiile de casare, realizand caracterul ilegal al demersurilor efectuate si al actelor ce trebuiau intocmite in fals pentru a oculta activitatea infractionala, functionarii din conducerile sucursalelor si reprezentantii societatii beneficiare exercitau amenintari si presiuni asupra angajatilor cu desfacerea contractelor de munca, determinandu-i pe unii sa-si reconsidere pozitia initiala”, se mentioneaza in referat.

In manoperele frauduloase au fost implicati factori de decizie de la nivelul central si teritorial a societatii de transport, precum si reprezentantii societatii beneficiare.

TAWIL face legatura lui Dragnea cu Bica si Niculae

Intr-un referat al procurorilor, este descrisa complicitatea dintre Liviu Dragnea si Alina Bica pentru salvarea magnatului Ioan Niculae.

„In cursul anului 2013, mai exact dupa numirea in functia de procuror-sef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, intre aceasta si Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului Romaniei, au avut loc mai multe intalniri la sediul firmei TAWIL, situat in Bucuresti, pe strada Maresal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat ca el ar fi de profesie inginer si nu s-ar pricepe la justitie si doreste sa fie consiliat de catre Bica. In acelasi context, Dragnea i-a cerut procurorului-sef DIICOT sa-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat intr-un dosar al DIICOT, in sensul de a rezolva in mod favorabil dosarul acestuia sau, daca nu se putea repede, sa intarzie solutionarea lui pana dupa alegerile prezidentiale, mai exact pana la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmand a fi luati de la Ioan Niculae si ulterior inmanati magistratului. Totodata, Dragnea a promis ca o va sprijini sa obtina functia de procuror general al Romaniei in scopul celor mai sus aratate”, se arata in referatul DNA.

Procurorii DNA descriu in amanunt modelul conspirativ prin care vicepremierul Guvernului si procurorul-sef al DIICOT tineau legatura.

„Legatura dintre Dragnea Nicolae Liviu si Bica Alina Mihaela se tinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de incredere sau sofer al lui Dragnea si celalalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul in care se stabileau intalnirile dintre cei doi, respectiv intre omul de incredere al lui Dragnea si Bica, aceasta se deplasa in zona „Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Bratianu si de acolo era preluata de soferul lui Dragnea si dusa la sediul firmei TAWIL, unde o astepta Dragnea”, se mai arata in referatul DNA.

In timpul anchetei penale, al carui subiect era Ioan Niculae, Alina Bica ar fi intervenit si ar fi facut presiuni asupra procurorului de caz pentru a nu mai monitoriza un numar de telefon pe care il utiliza Liviu Dragnea pentru a tine legatura cu ea.

„Procurorul de caz in cauza care-l priveste pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se afla in relatii bune, a solicitat in timpul si in interesul urmaririi penale un document unei firme care trebuia sa arate cine era utilizatorul unui anumit numar de telefon. Acel numar de telefon ar fi apartinut chiar lui Liviu Dragnea si acesta, nestiind ce raspuns sa ofere firma intervievata, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma sa raspunda ca era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica si-a dat seama ca vocea ii apartinea lui Liviu Dragnea si putea fi recunoscuta, motiv pentru care a facut presiuni asupra procurorului de caz sa renunte la solicitare sau sa gaseasca o solutie si sa nu se mai lege de acest numar de telefon, in scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

Unica reactie a lui Liviu Dragnea, dupa primele dezvaluiri pe aceasta tema, a fost ca nu o cunoaste pe Alina Bica si ca nu are atributii in domeniul justitiei, se arata pe romaniatv.net.