Acasă Stirile zilei Legatura ascunsa intre boss-ul Petrom si publicatiile Profit.ro si News.ro a iesit...

Legatura ascunsa intre boss-ul Petrom si publicatiile Profit.ro si News.ro a iesit la iveala! La mijloc sunt bani multi in joc!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Publicitatea de la Profit.ro si News.ro se vinde prin firma „Ead.Ro Interactive”, detinuta, in prezent, de Raduly Ramona-Cristina, care a figurat ca propunere de administrator pentru Profit.ro Publishing, in locul jurnalistei Oana Osman, insa actionarii au respins-o, potrivit unor surse din piata.    

Interesante sunt, insa, legaturile de business ale doamnei Raduly Ramona-Cristina, care ajung pana la familia lui Dan Pazara, director de comunicare al OMV Petrom.

Filmul evenimentelor

Cristina Pazara, sotia lui Dan Pazara, a infiintat firma „Ead.Ro Interactive”, in martie anul trecut, alaturi de Raluca Nicoara, care, potrivit unor surse din piata media, este ruda cu Orlando Nicoara, managerul proiectelor Profit.ro si News.ro. Pe 8 octombrie 2015, Cristina Pazara si Raluca Nicoara au decis sa se retraga, facand rocada cu Raduly Ramona-Cristina. Aceasta din urma este asociata cu Cristina Pazara in firma „Digital Bus”. Aceasta rocada a avut loc la circa o luna de la lansarea Profit.ro, ceea ce sugereaza ca, eventual, retragerea a urmarit sa evite oficial un posibil conflict de interese: in cazul contractarii reclamelor Petrom pe platforma Profit. ro, aceasta tranzactie ar fi avut drept protagonisti pe cei doi soti – Dan Pazara, care in calitate de director de comunicare la OMV Petrom eventual are un cuvant de spus in departamentul de marketing al Petrom si agentia „Ead.Ro Interactive”, unde sotia sa a fost actionar, dezvaluie Bursa.
La randul sau, Raluca Nicoara, actionara si ea la „Ead.Ro Interactive”, ar fi incheiat, in mod simetric, contracte cu Profit.ro, unde ruda sa, Orlando Nicoara era manager.

Aparitia brusca a asociatei Raduly Ramona Cristina in locul celor doua (Cristina Pazara si Raluca Nicoara) te duce cu gandul ca, de fapt, ea este un paravan si ca relatia de mai inainte eventual persista, dar ramane ascunsa.

Rugat sa isi exprime punctul de vedere asupra acestor informatii si asupra zvonurilor care circula privind controlul exercitat de familia Pazara asupra site-urilor Profit.ro si News.ro, printr-o firma de vanzari, Dan Pazara, directorul de comunicare al OMV Petrom, ne-a transmis: „Informatiile dumneavoastra sunt complet false. Nici eu, nici sotia mea nu suntem actionari la Profit.ro sau la News.ro. Nu exista niciun conflict de interese”.

Dupa cum se vede, Dan Pazara neaga totul, in bloc, nefacand distinc¬tia intre speculatie, zvonuri si informatie. Informatiile noastre sunt din Monitorul Oficial si site-urile profit.ro si news.ro.

Informatiile noastre nu pot fi „complet” false, decat daca ele au fost raportate fals catre Monitorul Oficial, ceea ce ar insemna ca Dan Pazara ne dezvaluie lucruri mult mai grave.

Profit.ro si News.ro sunt doua canale media unde au ajuns fostii angajati (jurnalisti si marketing) de la Mediafax Group. Pe la colturi, s-a zvonit ca in spatele celor doua publicatii s-ar afla ori Adrian Sarbu, ori Sebastian Ghita, ori Sorin Ovidiu Vantu sau chiar unele banci.

Interesant este, insa, ca premierul Dacian Ciolos si guvernatorul BNR Mugur Isarescu au girat unele din actiunile acestor produse media, precum Conferinta „Strategia de dezvoltare a Romaniei, regionalizare si convergenta la euro”, organizata in martie de publicatia online Profit.ro ,cu suportul Minis¬terului Economiei, Comertului si Relatiei cu Mediul de Afaceri. De altfel, poate actualul secretar de stat Sorana Baciu, din Ministerul Economiei, a lucrat in cadrul OMV Petrom, ca director de strategie, timp de sapte ani.

O alta curiozitate legata de cele doua publicatii media este si emisiunea zilnica de 30 de minute pe care o realizeaza jurnalistul Dan Apostol, care ocupa, de ceva vreme, functia de secretar general al ROPEPCA, organizatie care a fost infiintata, potrivit site-ului de prezentare, pentru a consolida imaginea sectorului onshore de explorare si productie a titeiului si gazelor naturale din Romania, precum si pentru a intari relatiile sale si comunicarea cu statul, guvernul, autoritatile regionale si locale, agentiile nationale si publicul larg. OMV Petrom face parte din aceasta organizatie.

Istoricul publicatiilor

Firma Profit.ro Publishing a fost fondata de cinci actionari: patru jurnalisti (Oana Osman, fost redactor sef Capital, Cristi Popa, fost redactor-sef Ziarul Financiar, sef al departamentului economic al Mediafax, Ovidiu Tempea, ex senior editor Mediafax, si Thomas Dinca, ex senior editor Mediafax), cu cate 0,39% din actiuni, si Andreas Fuhrman, cu o detinere de 98%.

Pe 15 octombrie 2015, in actionariat a intrat si Paula Dobrescu, cu un pachet de 15%, in schimbul sumei de 440.000 lei.
Capitalul Profit.ro Publishing este format din actiuni la purtator, astfel ca structura actionariatului putea oricand suferi modificari. Voci din piata vorbesc ca firma este acum controlata de managerul Orlando Nicoara, fostul director general „Mediafax Group”, care este trimis in judecata pentru evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, in dosarul lui Adrian Sarbu. Unele surse sustin ca acesta s-a prezentat, la ultima Adunare Generala, cu un pachet de peste 50% din actiunile companiei.

Potrivit informatiilor Paginademedia.ro, Paula Dobrescu urmeaza sa iasa din proiectul Profit.ro. Se pare ca nici Oana Osman nu mai detine actiuni la Profit.ro.

Totodata, alti doi actionari au dat compania in judecata. Tribunalul Bucuresti a inregistrat, pe 17 august, cererea lui Ovidiu Tempea si pe ce a lui Cristi Popa de chemare in judecata a Profit.ro Publishing, acestia contestand deciziile de concediere.