Acasă Life Dezvoltare Personala Lectii de viata de la bunica: Mai bine sa te uiti in...

Lectii de viata de la bunica: Mai bine sa te uiti in urma si sa spui “Nu pot sa cred ca am facut asta”, decat sa spui “Mi-as fi dorit sa fac asta.”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atunci cand bunica mea a plecat de pe lumea aceasta, ea mi-a lasat o cutie cu diverse obiecte pe care le-a colectionat si pe care le-a apreciat cu adevarat in decursul anilor vietii sale. Printre aceste obiecte se afla si un jurnal cu o coperta din piele care avea tiltul “Jurnal de inspiratie”.

In cea de-a doua jumtate a vietii ei, bunica mea a folosit acest jurnal pentru a-si nota gandurile, citatele, cateva versuri din cantecele ei favorite si orice altceva a avut un impact profund asupra vietii ei. Cand eram mic, obisnuia sa-mi citeasca o parte din intelepciunea pe care incerca sa o adune in acele pagini.

Astzi vreau sa impartasesc cateva dintre acele fragmente inspirationale cu tine.  Am facut tot ceea ce am putut pentru a le sorta si pentru a le aranja in 12 lectii principale.

12. Elimina trecutul si viitorul din mintea ta

Indiferent unde te afli si prin ce treci, intotdeauna cred ca exista o lumina undeva acolo, la capatul tunelului. Sa nu ai niciodata asteptari, presupuneri sau pretentii. Fa ce crezi tu ca este mai bine, incearca sa controlezi numai ceea ce poti controla si apoi detaseaza-te. Daca ai facut ceea ce ai crezut tu ca este mai bine, in cazul in care este menit sa se intample, se va intampla, in cazul in care nu, vei descoperi inca un pas pe care trebuie sa-l urmezi.

 

11. Viata poate fi din nou simpla

Alege sa te concentrezi asupra unui singur lucru moment de moment. Nu este necesar sa faci totul si nu trebuie sa-l faci chiar acum. Respira, fii prezent si fa tot ceea ce poti cu tot ceea ce se afla la indemana ta. Ceea ce-i oferi vietii, viata iti va intoarce inapoi inzecit.