Parinte, am cunoscut acum un an, un baiat, eu am 21 si el 23, ne-am gandit sa ne casatorim, dar eu mai am un an de facultate. Ce sfat ne mai puteti da? Sa mai asteptam?

Pr. Necula: Daaa… Mai ”curviti” un an. Ca doar cand va vedeti…Sunt unii se muta saracii impreuna, stau numai impreuna, stau numai la ceaiuri. Dar ce va inchipuiti… mananca spuma de capsuni…bai oameni buni…finalitatea facultatii nu are nici o legatura cu viata de familie. indraznesc sa spun si stiu ce zic acum ca un profesorul unor studenti, ca foarte multe din lucrurile bune din viata lor li s-a intamplat pe cand erau studenti. A, ca e greu, ca traim in stare de saracie, am sa va spun de ce-i asa. E greu pentru ca noi toti credem ca nunta este cheltuiala. I-a ganditi-va bine, dar pe bune…prima pe lista-i sala, ne uitam la sala, cat mai incapatoare sa recuperam ”amenzile” pe care le-am platit la alte nunti. Ca facem listele…pomelnicele de la Biserica sunt asa..liga a 2-a, apoi incepem sa taiem, pe astia nu-i chemam, ca astia nu mai au bani ca acum patru ani, las-o asa, asta-i asa, ala-i asa, nu il putem pune pe asta cu ala. Pierdem vreo luna cu lista la masa si tot nu-i buna ca in timpul nuntii se amesteca intre ei, oamenii la al doilea pahar nu mai citesc ce scrie pe hartie, au nevoie de hartie.

Dupa aceeea pe locul doi, este cine sunt nasii? Daca se poate sa fie niste nasi cu ”card”…cu cord, pardon, care sa imbunatateasca starea materialist dialectica a profunzimii iubirii celor doi. Dupa aia..ce rochii ne luam, ce masini, cine sunt domnisoarele de onoare, domnisorii de onoare, si facem, si dregem si nunta devine un fel de bussines monden, la sfarsit, stai sa vezi ca am uitat sa vedem cine ne cununa, daca avem ”popa”. Mergem la popa si spunem…stiti? Noi am vrea in data de, daca se poate la ora cutare…Domnule! Dar mai sunt 7 cununii la ora cutare…nu dar noi vrem…dar stati domnule sa va explicam…adica nu ne respectati? Noi suntem din parohia asta, si nu ne respectati pe noi?…Bun, arata ganduridinierusalim.

Alta modalitate deosebita este legata de momentul in care afli ca-i tocmai zi de post negru, Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, neaparat atunci vor toti, si le-am zis..bai fiti atenti, ce praznuiti, aia aveti. Usurel cu pianul pe scari. La toate prostiile se uita un om cand isi lasa copilul sa traiasca iubirea cu celalalt, mai putin la nevoia de a-l proteja sa ramana cu sufletul intreg. Sa stiti ca agoniile nu duc la nasteri niciodata. Ori simplu este: Te iubesc, ma iubesti, ne luam, plecam Amin. Le zici lu’ mami si tati, va indemn sa spuneti, sa nu vina parintii sa spuna: mama iata fiica ta. Unde mama? Aaa aici erai? Oamenii sa nu fie nemultumiti, oricum vor fi nemultumiti pe parcurs. Eu propun ca biserica si popii sa ii dam noi, gratis.