Toti miliardarii lumii sunt oameni ca si noi toti ceilalti. Este foarte captivant sa explici succesul lor facand referire la anume super-puteri. insa de fapt, secretul lor este modul in care isi rezolva problemele si isi inving frica.

«Tuturor celor care ii cunosc le-a fost frica la un moment dat. Acest lucru nu este intotdeauna vizibil, mai ales in cazul directorilor de companii vestite sau inventatori. insa frica este o reactie normala a organismului nostru atunci cand nu stim care va fi finalul unui anumite eveniment sau ne facem griji daca el va avea consecinte negative», — este de parere Adam Grant, cel mai popular profesor de la Wharton School a Universitatii Pennsylvania, dar si consultat privind administrarea in companii precum Facebook, Google, Goldman Sachs si NBA.

Potrivit lui Adam, unul dintre cele mai importante sfaturi despre cum sa iti invingi frica l-a primit de la cercetatorii din tehnologie: Mark Cuban, Elon Musk, Larry Page si altii. Grant s-a interesant cum este sa lansezi Google asa cum a facut Page sau sa crezi rachete care sa duca oamenii in cosmos asa cum a facut Musk.

Toti ei spuneau ceva de genul: «Eram pur si simplu inspaimantat de faptul ca nu imi va reusi. insa nu am devenit obsedat ca idea mea poate avea consecinte dezamagitoare. Eu mi-am dorit sa creez ceva cu adevarat important si de valoare».

Altfel spus, frica de esec era mai mica decat frica de ceea ce se va intampla daca ei nu vor incerca sa realizeze ceva.

Dese ori ne gandim ca in cazul unui esec ne va fi frica. insa pana la urma, vom regreta enorm daca nu vor actiona. Daca nu vom utiliza sansa si nu vom risca, Adam Grant.

Acesti antreprenori faimosi ne ofera lectii extrem de importante. si mai ales, ei ne invata sa ne teleportam in viitor si sa ne imaginam ca ai fost las si nu ai riscat. Ce se va intampla daca vei renunta la visele tale? Spune-ti: „Da, idea mea poate sa esueze. insa mai bine voi risca si ma voi convinge de acest lucru, decat nici macar sa nu incerc sa fac aceasta schimbare».

«Multi incearca sa fuga de frica – spune Adam Grant. – Mai efectiv va fi daca o vei accepta si vei incerca sa intelegi ce anume te deranjeaza si cum ai putea rezolva aceasta problema».

Data viitoare cand iti va frica sa incerci ceva, aminteste-ti sfatul lui Adam. si astfel in viitor nu vei regreta sansele ratate, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.