Una dintre cele mai mari probleme in comunicare – este frica de a arata de neinteles, prost. ti se spune ceva, iar tu cazi de acord din frica ca daca vei recunoaste ca nu intelegi ceva, vei fi respins.

Atunci cand vorbitorului i se creaza impresia ca il intelegi, el va conta pe faptul ca ii vei incuraja actiunile. Adica, el nu comunica cu tine, ci cu acea iluzie pe care tu ai creat-o. Altfel spus, te-ai exclus singur pe sine din procesul de comunicare.

Frica de respingere are importanta atata timp cat nu ai nevoie de tine insusi, cand viata ta nu are un sens sau pana cand nu vei fi in stare sa iti rezolvi singur problemele.

Frica de respingere inseamna frica de a pierde pe cel care iti rezolva probleme si da sens vietii tale, dar nu pe cel care este el cu adevarat atata timp cat nu ii dai sarcini de rezolvat.
Adica, tu el respingi pe el, dar nu el pe tine. Pentru ca altfel nu ai nevoie de el decat pentru rezolvarea problemelor, pentru a-ti da valoare si pentru a-ti indeplini necesitatile.

Daca singur iti vei rezolva problemele, vei da un sens vietii tale si vei intelege ce iti doresti, atunci nu iti va fi frica sa spui deschis: „nu inteleg” sau „nu vreau sa vorbesc despre asta”.

si daca pentru celalalt tu esti mai mult decat acea persoana care intelege ceea ce iti spune, peste o perioada, relatia voastra va trece la alt nivel. Dar daca nu – atunci da, va veti desparti. si nu este nicio catastrofa. Fiecare are drumul sau.

Daca intr-un dans, partenerii se calca pe picioare inseamna ca:
nu pot sa danseze
intre ei nu exista o legatura
partenerul nu conduce
partenera nu il asculta
La fel este si in viata, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.